tag:blogger.com,1999:blog-1030773209205286362.post7540020416469765342..comments2023-10-07T10:50:52.607+01:00Comments on mikrouši: Chleba s máslem a pejchikubahttp://www.blogger.com/profile/00106426251128681064noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-1030773209205286362.post-76992615146591785672012-02-26T21:15:58.380+01:002012-02-26T21:15:58.380+01:00Dano, recept jako takový je jednoduchý. Do dvou hr...Dano, recept jako takový je jednoduchý. Do dvou hrnků pšeničné/špaldové se dá jeden hrnek žitné mouky, jeden hrnek vody a KVÁSEK - no a v tom je to tajemství, dostala jsem kvásek dovezený přes moře od komunity Amišů, vzácný dar.<br /><br />Uválím bochníček, vložím do pekáčku, přikryju pokličkou a přes noc si ho nevšímám. Ráno strčím do trouby a peču s pokličkou tak půlhodinku a zbytek času bez ní.<br /><br />Ten na fotce je většinou žitný, měla jsem jen půl hrníčku špaldové mouky, protože se mi nechtělo běžet do špajzu pro další pytlík. Výsledek stál za to, já pořád říkám, že leniví jsou solí země. :-)Hanka Kl.https://www.blogger.com/profile/09357899791838792970noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1030773209205286362.post-73538011381734686982012-02-26T20:41:31.020+01:002012-02-26T20:41:31.020+01:00Hanko, nechtěla bys zveřejnit ten recept na chleba...Hanko, nechtěla bys zveřejnit ten recept na chleba amišák? Docela by mě to zajímalo. Nebo je to tajemství?Dankahttps://www.blogger.com/profile/00672565188142042210noreply@blogger.com