čtvrtek 20. prosince 2007

Lepší hospodyňku nenajdete

Ještě před dvěma dny jsem tvrdila, že na nějaké cukroví já peču, odvezu si od mamky, poprosím sestřenky o pár vosích hnízd a vůbec, jde to přece na špíčky.
Když jsem začala po kamarádkách nenápadně sondovat, jak že se pečou vanilkové rohlíčky, smály se spolumatky a škodolibě pošťuchovaly - cháchá, Fazole zahnizďuje.
Samozřejmě jsem celou operaci pojala alternativně a do procesu zapojila celozrnnou špaldovou mouku, třtinovou melasu a jádra vlašských ořechů z domácího odchovu. (Odpěstu?)
Ta z... , ehm, vykutálená špaldová mouka má poněkud jiné vlastnosti, než bílá pšeničná. Když jsem to, co mělo být rohlíčky, vytáhla z trouby, nevěděla jsem, jestli plakat nebo se smát. Nakonec jsem se rozesmála, vzniklou hmotu o rozměru zhruba A3 rozlámala na kousky velikosti zamýšlených rohlíčků a obalila je ne ve vanilkovém cukru, ale ve vanilkovém ovesném mléce v prášku (tip z biokuchařky Hanky Zemánkové, tohle už se stejně žádnou alternativou nedalo pokazit). Ale co, já si nezoufám, hlavně, že jsou plné lásky.
A mami, sestřenky... ?

Komentáře: 4:

Anonymous Anonymní řekl...

Přijeď, mám tu hnízda, koule, linecké a rohlíčky - ehm, trochu rozlámáné, nepříliš alternativní, ale dokonale poživatelné!

20. prosince 2007 v 19:12  
Blogger Hanka Kl. řekl...

No, Papu, to jsem zapomněla dodat, enjenže to jako rohlíčky nevypadá, ale ani nevoní a nechutná... Nicméně, určitě je to dokonale poživatelné :-D

20. prosince 2007 v 19:17  
Anonymous Anonymní řekl...

Hanko, ty snad opisuješ !!
Mám krabici nepečených kuliček z bio vloček, bio javorového sirupu, bio carobu a dalších bio super zdravých alternativních atd. atd. přísad, samozřejmě obalených v ovesném mléce. Jsou volně přístupné a přitom neubývají. Sakra. Další alternativy a nealternativy jsem raději nekonala, spoléhám na babičku.

20. prosince 2007 v 22:57  
Blogger Unknown řekl...

me nealternativi linecke stromecky znicily mou povest relativne klidneho cloveka...uz jste taky hazeli testem po kuchyni? :) ale zuzka rikala, ze jsou dobre. :)

21. prosince 2007 v 8:29  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka