úterý 9. září 2008

Jak mě vyhodil

S důvěrou jsem se ve dvanáctém týdnu těhotenství obrátila na svého gynekologa MUDr Starého. Jako vzdělaná skorodruhorodička notně máznutá alternativním přístupem jsem informovaná o rizicích používání ultrazvuku, obzvlášť v prvních měsících těhotenství. Poprosila jsem proto pana doktora, aby nám utz nedělal. Bránil se, vysvětloval mi, jak moc se mýlím. O bodech za použití sona pochopitelně ani ň. Mimo jiné pronesl i větu: "A jak mám bez toho poznat, jak je to staré?" Navrhla jsem mu starý dobrý výpočet dle data poslední MS či data početí. Odpověď: "Copak vy můžete vědět, kdy jste počala?" Divný, ale vím. :-)
Vypočítal a přistoupil k vnitřní prohlídce. Měl vztek a nebylo to právě šetrné. Perličku si ale schoval nakonec. Přestože "bez toho nepozná, jak je to staré", usoudil, že velikost dělohy neodpovídá dvanáctému týdnu a prohlásil, že se mu to nezdá. "Dítě může být mrtvé nebo poškozené, hrozí potrat, musím udělat ultrazvuk." Ne že bych nečekala jistou manipulaci, ale tohle bylo trochu moc. Ultrazvuk jsem s díky odmítla, úsměv statečně potlačila. Asi málo, můj pohledný mladý gynekolog zrudl až po kořínky načesaných kučer a pak mě vyrazil. "A dejte mi padesát korun za jednorázové zrcátko." (Mmch, pochybuji, že mu je pojišťovna neproplácí, v životě jsem od něj na tuto platbu nedostala doklad.)
Ještě jsem si vyslechla dobře míněnou masáž od sestřičky, která dospěla k názoru, že mi výpis  z dokumentace pro nového lékaře dělat nebude, protože stejně za týden přijdu s prosíkem...
... za týden jsem spokojeně vycházela z ordinace sympatické starší gynekoložky, která i bez utz usoudila, že je všechno v pořádku a můžu si užívat krásy druhého trimestru. Tak si užívám.

Komentáře: 4:

Anonymous Anonymní řekl...

Tyjo, ty jsi hustá! Gratuluju k síle ducha :)

11. září 2008 v 18:00  
Anonymous Anonymní řekl...

mojí kamarádce teď díky ranému utz zjistili, že plod je několik dní mrtvý a tudíž musela jít na zákrok, naštěstí na to přišli brzy, takže to neudělalo nějakou samovolnou potrácecí neplechu... mimojiné je docela fajn, že pak se na tom zjistí jestli nečekáš třeba mongolíka či 5nohé dítě, nicméně i to asi může případná matka vroucně milovat. hodně zdaru! Eva K.

14. září 2008 v 19:09  
Anonymous Anonymní řekl...

Fazolko, ještě jsem Ti sem nepsala, ale Eva K. mě dostala...
To přeci není o tom, že kašleš na prevenci, ale současná móda hodinových koukání 3D utz na mimčo mi přijde děsně nemravná a nezdravá!
Jsi šikula, že jsi se nedala a včas změnila lokál.
Teratko
(moje ségra takhle odmítla dva triply a postarší gynekoložka pečlivě na svém stařičkém utz počítala prstíky :-))

23. září 2008 v 0:11  
Anonymous Anonymní řekl...

Se zpožděním si pročítám Tvůj archiv, protože jsem teďka narazila na Tvoje stránky, a samozřejmě už na nic nereaguju, přestože píšeš parádně a kolikrát by se mi chtělo něco dodat. :-)

Ale toto je maso. Přístup doktora je neuvěřitelný, ach jo. Až mi po zádech přestal běhat (děda) mráz, tak jsem rozklikla komentáře, a co nevidím? Mongolík a 5nohé dítě jako pádný argument pro ultrazvuk? :-(

Su ráda, že sis našla dobrou gynekoložku.

Za sebe su ráda, že svoje těhotenství neprožívám v ČR, a že mám tudíž ve všem možnost volby... Včetně volby donosit si svého mongolíka pětinohého milovaného. ;-)

Měj se moc pěkně, Hano, silná silná ženo!!!

Z.

1. dubna 2009 v 21:56  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka