Pangasius
U spřátelených B. jsme pojedli pangasia, rybu bez kostí. Oběma chutnala, takže jsem zajásala, když jsme dnes ráno narazili na chlazené filety. Dva jsem si nechala zabalit a sdílný prodavač povídá: "A víte, že je to sladkovodní? A vozej to až z Číny!" Při představě, čeho všeho se rybka mohla nalokat v hustých čínských řekách, mě skoro přešla chuť. No ale nebudeme pro jednou dělat z komára velblouda, je to dobrůtka.
Komentáře: 4:
...čéče, co mi to děláš, zrovinka ho mám nakoupený pro 4-člennou domácnost. A teď... Nejen hustý řeky, ale i ta dálava... Kde já zas budu hledat nějakou "rozumnou" rybku?
V českém rybníce, má milá, v českém rybníce...
Nebo v sádkách, jsou kousek odtud v Lahovicích, tuším, už se tam s kámošem chystáme.
My máme ve školní jídelně každou středu rybu. Občas dojde i na pangasia. Moc jsem si ho oblíbila. Dávají na ho na špíz s cibulí a se špekem. Velká mňamka. A ne všichni pangasiové jsou z Číny. Dívala jsem se v obchodě a někteří jsou z Vietnamu:)
Ale každopádně souhlasím s tím, že je třeba podporovat i jihočeské rybníkářství!
Hanita
Okomentovat
Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]
<< Domovská stránka