sobota 25. prosince 2010

Nejkrásnější Vánoce aneb něco za něco

Smrad trochu vyčuchl, trochu ho převoněla vůně škvarků. S Vendulkou jsme se před večeří zmalovaly a ozdobily bižuterií, to bylo moc příjemné. Řízky jsem nepřipálila, salát se rozležel akorát. Perníčky ideálně měkké. Děti byly v rámci možností hodné, naprosto mě nadchlo, že starší ocenily darovanou společenskou šnečí hru a nezabily se u ní. Mám je ráda všechny. Dostala jsem pusu pod jmelím a večer jsem se měla ke komu tulit. Oproti loňsku pohádkový pokrok.

Jen jsme si oproti loňsku museli vymýšlet program na Boží hod. Moje rodina se sice jako vždycky sešla u babičky na oběd (já to fakt miluju, to špičkování strejdy s tátou a sestřenky a vzpomínání na staré časy), ale my jsme dostali jasně najevo, že je nás moc a nemáme jezdit. Naivně jsem se snažila vnutit s tím, že přivezu nějaké jídlo a děti vezme Hospodář ven, ale neklaplo to. Objektivní důvody se samozřejmě našly a já přece o Štedrý den brečela jen dvakrát, když jsem to sms vysvětlovala bráchovi a sestřence, tak co.

Komentáře: 8:

Blogger Abia řekl...

Hani, to mě mrzí. Já to prostě nechápu, jakoby bylo lepší být sama. Ale my jsme jinak založení, já mám radost, když přijede hodně lidí. My se třema zatím jezdit na návštěvy můžeme, jen někde nás už nechtějí na spaní. Přes léto to vyřešíme spacákem a stanem. Ale až Ti jednou všichni přijedou na vánoce se svýma rodinama (třeba), to bude jízda!

25. prosince 2010 v 17:36  
Anonymous Anonymní řekl...

Nedávno mi jedna blízká příbuzná dala najevo, že si nepřeje abychom k nim jeli neb že prý mají nový byt... Jako já jí chápu, ale mám pocit, že udržování vztahů je snad víc než nová pohovka. Ale stejně to mrzí. Nevím proč bych si měla připadat jako nechtěný vyvrhel jen proto, že mám dětí :-). Eliza

25. prosince 2010 v 18:23  
Anonymous ET řekl...

To je fakt smutný, když si na pohledy, do mailů a esemesek píšeme ta vánoční klišé o svátcích rodinné pohody a pak rodinu odvrhneme, protože co kdyby nám upatlali almaru s hodobóžovými skleničkami.
Já naopak početné návštěvy miluju, zvlášť když navaří něco s sebou :-))
Hezké svátky celé vaší početné biorodince :)

25. prosince 2010 v 23:17  
Anonymous Bluesky řekl...

Utři slzu a příští rok je pozvi se spacákama a hrncema jídla do Křivenic.
E.

26. prosince 2010 v 0:24  
Blogger velkej Erik řekl...

A to je škoda ...

26. prosince 2010 v 15:17  
Anonymous Anonymní řekl...

Hani, já pozvala na Štědrý večer tchánovce a mrzí mě to ještě teď. Tchýně hned ve dvařích vyhlásila, že by nejraději nepřijela a zůstala doma a taky se podle toho celej večer chovala. Chjo, rodinu si člověk holt nevybírá. Však bude líp, příští rok se seznámíme osobně a o vánocích můžeme zkusit akci "kolik lidí dokáže přespat v našem panelákovým bytě", protáhnu vás našim rájem Českým a zdrbneme úplně všechny :) Alien

26. prosince 2010 v 22:39  
Anonymous cifka řekl...

To mě mrzí velmi. Já věřím, že vás za rok za dva přijmou, až si vyzkouší, že jste docela slušná a zábavná partička. Máme vás rádi!

27. prosince 2010 v 11:14  
Anonymous tutu řekl...

ahoj fazol, my jsme do nového (ještě neobydleného) domečku pozvali na štědrý den horolezcovi i naše, moje dvě babičky (horolezcovy babičky nemohly) a bylo to super!!! Takže když se bojí, pozvat dom, i když mě by to taky mrzelo, myslím, že čím větší rodina se sejde, tím je to hezčí.

4. ledna 2011 v 21:23  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka