úterý 1. března 2016

Velmi zoufalý příspěvek

Některým maminkám spinkají třeba tříměsíční robátka celou noc, maximálně se jednou probudí, aby něžnou pusinkou našátrala mlíčko a pak zase spinkala až do rána.

Václav to tak bohužel nemá. Dneska jsem si dělala čárky a v roce a půl nám za noc vstává devětkrát. Vzbudí se, strašně zařve, vyndá si dudlík a hodí ho za postel, pak ho moc chce, já strašně zařvu, najdu ho, mlask mlask a můžeme spát dál.

Příručka praví, že maminka má deficit dospat přes den, když miminko usne. Příručkové maminky asi nemají jiné děti a jistě nic na práci. Kua. Být to v létě, tak už nařezávám makovice.

Komentáře: 5:

Anonymous Anonymní řekl...

Milá Beranice,
také mám pocit, že se já i mé děti značně vymykáme jakýmkoli příručkám. Když bylo našim trojčatům rok a půl, což je pár měsíců zpět, bývala jsem v noci velmi nerudnou a vzteklou matkou; neumím bohužel zachovávat dekorum a laskavou tvář, když mě někdo budí např.5 x za noc... Ale minuly 2. narozeniny, pak ještě dva měsíce a ejhle, snad to dospělo (a pevně doufám, že trvale!) k celonočnímu spaní jako ve slušných domácnostech! Držím palce, aby se to u Vašíka zlomilo co nejdříve.
Vakulí sestra

1. března 2016 v 10:43  
Anonymous Anonymní řekl...

Také bych Vás ráda podpořila, jsem na tom úplně stejně. Synovi je 17 měsíců a noci máme podobné a přes den se dospat nemohu, spánkový deficit mi dává zabrat a bývám navztekaná na celý svět. Držím palce Vám i sobě.
Marcela

1. března 2016 v 11:33  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Holky, děkuju za podporu, to zahřeje!

14. března 2016 v 12:02  
Anonymous Anonymní řekl...

Hani, tak naše děti vstávaly POUZE dvakrát, maximálně třikrát za noc. Jenže každý v jinou dobu a jsou tři. Takže 2x3 až 3x3 je 6 až 9 vzbuzení za noc. Krátkých, jen přikrýt nebo napít nebo jen tak ověřit, zda ještě dýchám. Dýchala jsem, supěla jsem, nic moc laskavého ze mě nepadalo. A nevím, kdo jim nakukal to pitomé "Ranní ptáče, dál doskáče", ale drží se ho zuby nehty a v šest jsou na nohou. Ale aspoň to jejich přikrýt nebo napít nebo ověřit kleslo na pouhé jednou za noc a nejmladší Andulka umí dokonce spát START-CÍL. Takže za mě - zlepšuje se to, neboj :-). Soňa Ž.

14. března 2016 v 21:23  
Anonymous Anonymní řekl...

zlato moje děti umějí spát celou noc tak od 4let. Rovná se deset let očistce v kuse :-D
17m nejstarší jsem svého času ten dudlík vztekle zahodila před jejími zraky do popelnice, páč jsem byla do vrtule každou noc, když jsem ho musela x-krát lovit za postýlkou. Nejmladší se pro změnu v 17m tak 5x za noc kojil..
Dnes spávám o víkendu do desíti :-D (no někdy částečně i proto, že od půlnoci do 8mi mi tam straší junior - jako dnes, - má 5a půl a zlé sny..uáá) Mé reakce na noční vzbuzení jsou stále velmi neempatické - když například příjde devítiletá mi oznámit, že nemůže spát, vrčím jak pes. A pak hodinu nespím já..

Jednou jednou budou všichni v pubertě a nebo z domu a už za námi nepolezou :-D

spánku zdar
Klaris

3. dubna 2016 v 11:20  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka