pátek 13. dubna 2007

Závodní krůty a svobodné matky

V mé rodné vesnici žil soused a ten choval krůty. Choval je silné slovo, prostě je měl. A milé krůty se o sebe staraly, jak uměly. Náš dědeček v sousední vesnici také choval krůty, podstrojoval jim, na řezačce kopřivy nadrobno řezal a míchal do krmení, aby se měly dobře. Výsledky jejich chovatelského úsilí byly arci odlišné - naší čtyřčlenné rodině k obědu stačilo jedno tlusté krůtí stehno, u sousedů mívali celou krůtu - štíhlou a šlachovitou. Posměšně jsme říkali, že sousedovic krůty jsou závodní.
A teď z jiného soudku: včera odpoledne jsem na (ten den již třetí a tříhodinové) procházce s Erýskem propadla malomyslnosti. Potkala jsem mnoho kočárů, avšak jen tři byly taženy maminkami, do zbytku byli zapřaženi dědečkové, otcové a babičky. U některých kočárků jsem za uplynulé týdny vypozorovala i jejich kombinace (dopoledne babička, k večeru tatínek a jiné). No a co, hrdě pohazuji sluncem vyšisovanou ofinou; příslušné maminky budou tlusté a neopálené. Jistě doma pasivně konzumují potravu a seriály, zatímco já jsem si během procházky stihla přečíst skoro celou Sedmou generaci. Jsem totiž outdoorová intelektuálka!:-)

Komentáře: 4:

Anonymous Anonymní řekl...

Budiž Ti útěchou, že i já blahé paměti s jedním dítkem, jsem najezdila kilometry a načetla knihovny, ačkoli tatínka jsme měli. Babičky byly daleko a tatínek stíhal maximálně jednu ze čtyř několika hodinových procházek denně. Taky jsem bývala štíhlá :-) a vzdělaná. Kdeže loňské sněhy jsou!

15. dubna 2007 v 8:56  
Blogger Hanka Kl. řekl...

No fuj, to zní skoro jako propagace jediného dítěte :-) :-) :-).

15. dubna 2007 v 9:12  
Anonymous Anonymní řekl...

Hehe, nazývejme to třeba "mateřskou dovolenou" :-))

15. dubna 2007 v 14:33  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Což o to, ono to dovolená je, pokud je člověk sportovně založen. A to já přeci vlastně jsem, tak na co si tu stěžuju... :-)

19. dubna 2007 v 7:13  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka