středa 10. prosince 2008

Noví muži

Jak ta civilizace pokračuje, každý den vyhyne nějaké to zvířátko nebo kytka. Jo, holt ta civilizace není nic přátelskýho. V poslední době ale ve spřátelených rodinách i sousedství registruji jedince zcela nového živočišného druhu, na jehož vzniku měla ta civilizace asi lví podíl.

NOVÍ MUŽI!!!

Úžasní mužové, kteří ve dne pracují a pak spěchají domů, aby osobně vykoupali své robě. Úžasní dva mužové s dvouletými dcerami, které jsem potkala cestou na zabijačku, jak přicházejí směrem z Prokopáku a šalamounsky řeší spor o kočárek (jedna si ho mohla vézt, druhá si směla sáhnout na stažené prase - prostě elegantní mužné řešení). Úžasní mužové, kteří se po porodu dalšího přírůstku totálně nezruší ve víru oslav, ale ošéfují manželce domácnost v šestinedělí, aby mohla v klidu kojit a srůstat. Úžasní mužové, kteří v noci vstanou z postele a jdou zahnat od batolete strašidla. Vítáni pronikají na dosud výsostně ženská území a dávají prostor pro vznik šťastných NOVÝCH ŽEN.

Znám jich sedm, to je dobrý, ne?

Komentáře: 7:

Blogger Markét řekl...

To jich znáš tedy hodně! Trochu neskromě dodávám, že doufám, že počítáš taky toho mého!

12. prosince 2008 v 0:57  
Anonymous Anonymní řekl...

Nevím, já jsem asi moc rozmazlená, ale nepořizovali si ti mužové ta dítka spolu s matkami? Proč by je neměli vykoupat a proč by se týden za x let neměli postarat o celou domácnost. MMch, už si někdy takovou domácnost po péči nového muže přebírala? Jako dobrý, že můžu být nová, ale velmi často mi to za tu hodinu samostatnosti prostě nestojí.

12. prosince 2008 v 8:34  
Anonymous Anonymní řekl...

To jako, aby sis je zase příliš neidealizovala, jak to umíš. :-)

12. prosince 2008 v 8:50  
Anonymous Anonymní řekl...

Řekla bych, že zmíněný živočišný druh má dva základní poddruhy:
- typ robot: zvládne cokoliv, co mu jeho živočišný druh umožňuje, ale potřebuje přesný algoritmus, problém nastává, pokud zadavatel opomene zalgoritmizovat nějakou zdánlivou maličkost (před hozením pokaděné plíny do pračky nutno z ní odstranit "smažená vajíčka"...)
- typ samostatný: algoritmus odmítá, zadání zvládá po svém, problém nastává, pokud se zvolený přístup výrazně odlišuje od obvyklého přístupu zadavatele (dát malé slečně na písek jiné než ty nejsvátečnější šatičky je pod jeho rozlišovací úroveň)
Děti obvykle vítají typ dva, protože je to vedle maminčiny rutiny docela vzrůšo :-)
Oba druhy se v naší živočišné říši vyskytují s různou mírou křížení výhod i nevýhod svých základních vlastností.

12. prosince 2008 v 12:05  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Hele, bez keců, já znám fakt pár chlapíků, kteří mají vlastní algoritmy slučitelné s dlouhodobým pobytem v realitě domácnosti. No jasně, že třeba Markétinej.
Snažím si je neidealizovat, samozřejmě, že mají své hříchy, ale taková ta skutečně realizovaná snaha bejt s dětma, denně nebo tak nějak přibližně denně, tu jsem u otců naší generace takhle rozvinutou nevídala.

13. prosince 2008 v 14:28  
Anonymous Anonymní řekl...

Tak to já zase jo. Naši studovali dálkově a nás měli během studia, takže maminka jela do Prahy do školy a tátovi zůstalo jedno batole a jeden kojenec s flaškou. Ostatně, co se v mládí naučil, umí dodnes... večer si nechal všechny tři naše děti a poslal nás na čaj. Takže rozumím a vím, že "nových otců" je teď povícero, ale byli i dřív :-)

14. prosince 2008 v 8:14  
Anonymous Anonymní řekl...

Ano, ano Cífko ... ty tvoje první dva komentáře SUPER!

Hani, opustil bych toto tvé příliš černobílé vnímání: buď je někdo skvělej-super-bomba-nevnímáme-neslyšíme a nebo se přehoupne do kategorie katastrofa-možná-se-z-toho-někdy-trošičku-vyhrabem.

Realita samozřejmě obsahuje celou škálu variant. Existuje přeci spousta těch, co nemají žádnou zásadní vadu a k tomu disponují pár príma >>bonusy<<. Chyba je hledat podle těch bonusů.

Je to jako když si pražáček měšťáček koupí offroad 4x4. 99% času co s ním jezdí každý den do práce je mu to k ničemu, ale musí s sebou vozit drahý, težký a zbytečně poruchový krám. Místo aby měl něco příjemného a spolehlivého, co mu v té deno-denní rutině (která je vždy nevyhnutelná) poslouží skvěle. No a když pak napadne v Praze 5cm, nebo budeme chtín na lyže do hor, tak buď pojedeme tramvají, vezme nás kámoš, nebo nasadíme řetězy - určitě to nebude vadit.

Je to asi nepřesné, přesto snad alespoň trochu ilustrační.

29. prosince 2008 v 8:48  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka