sobota 17. ledna 2009

Normálka a děti Štěstěny

Dnes ráno se Erýsek probudil a všechno bylo normální. "Maminko, vyndat, normálně vstávám!" Moc normální mi to v půl šesté ráno nepřipadalo, tak jsem si ho šoupla do postele a spala do sedmi. Probudil mě veselý pokřik: "Normálně kakám! Sundat pyžamko!" (Uf, stihla jsem to včas.)
Spolulezcům onemocněly všechny slibované děti, tak jsme řešili, co dělat: "Normálně ven! Na mráz!" Zatímco nám hodný webmaster Kuba na dálku opravoval počítač (tyhle věci nikdy nepochopím, Kuba sedí v Budějkách v obýváku a na mém počítači se samy otevírají a zavírají okýnka, o jejichž existenci jsem dosud neměla tušení...), vyrazili jsme na rybník. U Sokola Erýskovi došla šťáva a stál. Rozinky nepomohly. Z okolojedoucího černého vozu vykoukl nečekaně anděl (spřátelená mamka Bára) a k rybníku nás zbývajících 400 metrů dovezl.
"Normálně klouzat! Du, du, du p ledu!" Prásk! "No-no-normálně bolííí!" Po hodině a půl se snažím Erýska přesvědčit, že se můžeme mazaně svézt domů autobusem. "Nééé, ci normálně klouzat!" Stotřicítka odjíždí následována mým toužebným pohledem, je mi zima, chce se mi čurat, Ruda vesele kope. Prásk! Prásk! Prásk! To třetí fakt nevypadalo pěkně, hlavičkou pěkně do chladivého podkladu. Teď už by domů chtěl, ale pro slzičky zakopává. Takhle domů nedojde a já ho nedonesu. A přilétá druhý anděl strážný v podobě nám dodnes neznámého souseda z protějšího domu, nakládá nás do auta ke svému malému hokejistovi a Erýsek nadšeně hlásí: "Domů normálně autíčkem!"
Doma je teplo, počítač fachá, polívka se vaří a strýček V. volá, že odpoledne přiveze knížku. Normálně boží den.

Komentáře: 6:

Anonymous Anonymní řekl...

To jste měli normálně neuvěřitelně pěkný den :-)
prasadko

17. ledna 2009 v 16:42  
Anonymous Anonymní řekl...

heh, nahraj ho na video a pošli mi to, já to normálně chci vidět ... ;)

17. ledna 2009 v 19:48  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Nemáme video :-D Ono kolikrát představa je lepší než realita, Šňůro...

17. ledna 2009 v 20:39  
Anonymous Anonymní řekl...

Děti Štěstěny... Jo jo, takhle nějak funguje "vesmírný objednávkový servis", jak ty "překvapivé" náhody nazývá Zdeňka Jordánová ("Poznej svůj cíl", "Tvoje dítě jako šance pro tebe", "Souvislosti" atd.)

18. ledna 2009 v 15:25  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Četlas Vesmírný objednávkový srvis od té Barbel nevimjakdál? Já už si toho naobjednala, tuhle jsem si řekla o krátkodobou výnosnou práci, co by mě bavila a ejhle, přišel tak akorát dlouhý překlad o ekologické likvidaci pnneumatik. :-)
A to ani nemluvím, co všechno mě ještě čeká!

18. ledna 2009 v 22:07  
Anonymous Anonymní řekl...

Nečetla, hodím si do googlu...
Taky máš vždycky mrazení v zádech, když zásilka dorazí? Zrovinka teď potřebuji expres poštu, protože nás doma všechny skolila chřipka až na T., která má jet v sobotu na lyžák...

18. ledna 2009 v 22:45  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka