čtvrtek 23. dubna 2009

Srbsko

Od rána (rozuměj půl šestá) jsem motivovala Erýska, že pojedeme panťákem na výlet do Srbska. (Rudu motivovat netřeba, ten se veze, kam ho strkají.) Asi jsem přemotivovala, protože Erýsek už hodinu před odjezdem prohlásil, že maminka zůstává doma, na výlet pojede on sám motorkou a panťákem a když jsem moc přesvědčovala, že pojedu taky, tak mi povolil přístup na vlečný vůz za vlak. Hm, nějakej chytrej, já ani nevím, že takový vlečný vůz existuje.

Motorku jsem nepovolila, bohatě mi stačil kočár, matroš, jídlo, mnoho kalhot na převlečení učurávajícího bezplenkového panáčka a ne/chodivý panáček sám. Ohlušující protesty zavládly postupně bytem, domem, ulicí, metrem - tam všude Erýsek křičel, lehal si na zem, byl násilím vysazován na korbičku Rudova kočárku, sesmekával se dolů a jiné veselé. Náladu mu spravila až plošina pro postižené a přetížené kočárky na Smíchově. Ruda to naštěstí vzorně prospal, jinak by celý ten cirkus asi skončil v kolejišti a maminka v Bohnicích.

S lezoucí spřátelenou matkou A, dítětem a nevídaně trpělivým tahačem jsme skupinově odjeli do Srbska, v klídečku nakojili, tempem dvou a tříletých ne/chodičů se přesunuli do občerstvení u hřiště na (již) zasloužené pivko a párek a poledne už míjelo, když jsme rozbili ležení v Alcazaru. Ruda byl zavěšen do houpací sítě na strom, Erýsek s Ríšou se s bagříky a lžícemi uvelebili ve vyhaslém ohništi, kde pojídali pečené brambory nejistého data spotřeby a my vylezli uklouzanou Železitou. Dorazila další spřátelená matka Š, do ohniště vlezlo další batole Barunka a my stoupali po stále méně uklouzaných šestkách vpravo.

Dopadlo to výborně, i přes mou zjevnou hlídačskou nekompetenci se žádné dítě neutopilo v Berounce (uf), rodičky si to užily a došlo i na večerní pivko s tahačem, který sice odešel ze skal dřív, ale pak mu z neznámých důvodů ujely hned dva vlaky na Phu. Otec druhorozeného pro nás přijel autem, zapopelený Erýs usnul za první zatáčkou, tak jsem ho doma loupla do postele i s tím popelem a až ráno při koupeli se divila, co všechno z Erýska do vany opadalo.

Maminka si před spaním zvládla dát i sprchu, čímž si ušetřila praní aspoň jednoho povlečení.

Komentáře: 3:

Blogger KH řekl...

Pěkný den, ale malá technická. Proč jsi tam, proboha, nejela autem hned ráno? :-)

23. dubna 2009 v 14:15  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Dobrodružství, ne?

23. dubna 2009 v 16:25  
Anonymous šňůra řekl...

no tak hlavně, že jste si to užili a celý dorazili domu ;)

23. dubna 2009 v 20:31  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka