sobota 17. října 2009

Va fan culo

V protějším domě bydlí stárnoucí Ital s mladou ženou. Býval šaramantní, odpověděli mi sousedé na otázku, proč si ho proboha brala.

Nešťastnými řízeními osudu se potkáváme, vždycky když řeším nějakou výchovnou pouliční situaci se řvoucím Erýskem. Erýsek odmítá přejít přechod. Erýsek odmítá dojít posledních dvě stě metrů domů. Erýsek řve jen tak, protože na to má ten den náladu. Tyto situace řeším tak, že se prostě vzdaluji tak daleko, dokud nedocílím toho, že za mnou syn nakonec přijde.

Tento host na našem území si ale osobuje právo vstupovat do mého výchovného činění, syna řvoucího hrůzou mi násilím přivádí, nahlas se mi snaží vyčinit svou verzí toho, jak si představuje češtinu, a (ach mé ego) KRITIZUJE mé postupy. Plamenně, jak jinak.

Představuju si, jak přijíždím do jeho rodného Horního Parmazánova, vrhám se na prvního ušmudlaného Giovanna a navážím se do jeho černě oděné ovdovělé matky Francesky, že proč s tím bambinem proboha něco nedělá a co to s ním ježiši dělá a ať hlavně nedělá to co dělá. By vyletěli černě odění kníratí bratři s kudličkama a takovou vendettu svět neviděl.

Tak ať se taky nesere, jo?

Komentáře: 4:

Anonymous cifka řekl...

:-D

17. října 2009 v 21:43  
Blogger velkej Erik řekl...

Hitler prohrál válku ze dvou důvodů. 1. Zaútočil na Rusko. 2. Spojil se s Italy... Po prvních mrazech jich polovina omarodila, po prvních výstřelech se zbytek armády stáhl do rodné vlasti, kde narychlo kapitulovali.
Otázka je, jestli na pána bude stačit jen mráz, nebo se snad bude muset začít střílet ? :-)))

20. října 2009 v 9:11  
Anonymous Anonymní řekl...

Hanko, narazila jsem na vaše stránky a "výchovný Ital" mi momentálně vééélmi zlepšil náladu. Asi to víte, ale jste dost vtipná :-). Mak

21. října 2009 v 13:52  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Pár mrazů už tu vydržel, povoláme dědu myslivce.

Mak, ó děkuji.

21. října 2009 v 19:22  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka