čtvrtek 1. července 2010

Večeře jako mnoho jiných

Dnes jsme měli ječné krupky s lebedou na cibulce a zbytcích ogrilované kůže z prasete, co dovezla babička pro pejska z nějaké sousedské grilovačky.

Jste prasata, zhodnotila to jedna bližní. Tak teda omyl, tak za prvé jsme skoro freegani, viz
http://en.wikipedia.org/wiki/Freeganism. Za druhé, divoká zelenina je na minerály a vitamíny bohatší, než všechno to kulturní, co nám pomalu zarostla na záhonu, viz http://www.prirodnivyziva.cz/, tam píšou i o těch krupkách. A za třetí jsem tuhle někde četla, jak je konzumace vepřového v její současné podobě nezdravá, protože pojídáme vlastně jen bílkoviny a tuky, zatímco části obsahující ve větší míře kolagen a jiná zdravá pojiva, jako třeba ta kůže, co měla jít psovi, jdou, no, psovi, no.

Takže recept: Krupky zalijeme vodou dva prsty vysoko a vaříme doměkka. Na pánvi osmažíme s cibulí a česnekem na kostičky nakrájené zbytky kůže. Neužírat, je to strašně dobrý. Na to hodíme větší množství nakrájené lebedy. Měšťané, nervěte si vlasy z hlavy, roste i v praze. ;-) Podusíme a nasypeme na krupky.

Jedly to i děti. :-)

Komentáře: 6:

Anonymous Anonymní řekl...

Hanko, a ještě k tomu přidat hříbky...........co je na tom špatného. Teď jsem dostala chuť na prdelačku a na ovar.
Hezkou dovolenou.
pa
Bára

2. července 2010 9:38  
Blogger Papucha řekl...

Já bych to teda nejedla, ale vám přeju dobrou chuť :-)

2. července 2010 9:48  
Anonymous Anonymní řekl...

Znělo mi to velmi lákavě dokud jsem si nenašla obrázek lebedy..:-). Eliza

3. července 2010 7:43  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Elizo, přijeď, máš to k nám z chaloupky kousek, a budeš se olizovat. :-)

19. července 2010 9:51  
Anonymous Anonymní řekl...

Fakt mě to láká. Našla jsem si ale obrázek lebedy a ouha, je jich víc druhů. Takže prosím, kterou?
Petra

21. července 2010 18:34  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Tu, co roste jako plevel nejblíž k vám domů, přece. :-)

23. července 2010 9:53  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka