středa 29. prosince 2010

Kolem

Napadl sníh a Hospodář neprojede cyklostezkou. Týden jezdil do práce autobusem a pak začal být mrzutý, že prý tloustne. Nabídla jsem mu alternativu běžek. V úterý tedy doběhl s jazykem na vestě a dvacetiminutovým zpožděním. Nespokojen. Prý je to ve srovnání s kolem mizerný dopravní prostředek. A co sportovní zážitek, ptám se. Jaký sportovní cože co? No lidi přece mívají radost, když se zasportují, ne?

Ale Hospodář nemá sport rád. Od té doby, co si někde přečetl pojem "užitečná práce". Takže kolo ano, ale prakticky, do práce, z práce, do lesa jen tehdy, uveze-li kolo motorovku a lahvičku s roundupem na vyřezané akáty. Běžky ano, když kolo neprojede. Kůň ano, když neprojede traktor.

A jak na potvoru jsem se dočetla v Cílkovi, co mi ho dal Hospodář k Vánocům a Velkej taky (naštěstí každý jiný svazek), že Česká republika je v evropském měřítku na špici ve sportovním, adrenalinovém využití bicyklu, zatímco jako dopravní prostředek je u nás kolo na evropském chvostu. A že druhý případ použití kola je známkou chudoby. Vida, a tady u nás jezdí do elektrárny na kole lidí jak much. Asi se jich zeptám, jestli jsou chudí. A zamyslím se, jak si na tom vlastně stojí Hospodář. Sice mi barborka na Štědrý den rozkvetla, ale vzít si za muže nějakou chudobu chudobnou... no fuj. :-)

Komentáře: 1:

Anonymous Anonymní řekl...

Já jezdím do práce na kole taky.
Např. dnes při -10 to bylo dosti ledové. Není to kvůli tomu, že bych neměla na MHD, zkrátka bych musela přestupovat a to se mi na tom kousku nechce. A taky netloustnu :) A mám radost z pohybu. (Ale s mou historickou kololady to teda moc sportovní zážitek není :D)

Veronika (ta, co se osobně ještě neznáme :)

(nojo, ale je fakt,že ušetřím - nekoupila jsem si kupón na MHD, co jezdím...;) - takže spíš asi budu bohatá než chudá (časem) :D

30. prosince 2010 v 8:23  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka