úterý 12. července 2011

Šalotka

Nechápala jsem, proč na podzim Hospodář tak toužil vysadit hromadu šalotky. Moc dobře si pamatuju, jak se našim jednou urodila a máma dva večery se slzami v očích šudlala pidicibuličky, aby je naložila do kyselého nálevu. Ruce jí byly cítit do neděle. Jako bylo to pak dobré, ale ta práce by mi za to fakt nestála.

Jenže Polabí je Polabí a vyrostly nám šalotkoví obříci. Hospodář měl pravdu a dobře nám tak!

Komentáře: 3:

Anonymous Anonymní řekl...

no gratuluju k úrodě. Mohla bych mít takovou zahrádkářskou prosbu?
Snažím se pěstovat bazalku už třetím rokem (ze semínek), vždycky vyroste - je kapku neduživá, ale drží se a pak asi v patnácti centimetrech uschne - i když je pořádně zalitá. Co s tím?

Letos se mi vyvedlo jen oregáno a pažitka. Levandule je polomrtvá, rajčata mají 20 centimetrů teprve (a to jsem sadila v únoru)... O špenátu raději ani nemluvím, podobně taky o ředkvičkách

podotýkám, že jsem balkonářka.

Veronika

13. července 2011 v 9:04  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Veroniko, bazalku neumím taky. Hospodář mi přivezl z města dvakrát sazeničku a pokaždé jsem ji umořila. Jako bývalá balkonářka musím říct, že nejlepší je pořídit si zahradu, ale obrať se na www.baby-cafe.cz, klikni na diskuze, vyber Koníčky, hobby a přástky a odtud vyber Zahrádka jinak, tak ti dobře poradí teta Amazonka.

13. července 2011 v 9:18  
Anonymous Anonymní řekl...

Zrovna tyto rostlinky pěstuju na zahrádce taky. Kam máš Veroniko orientovaný balkon? Není tam na bazalku a levanduli málo světla? Eliza

13. července 2011 v 10:02  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka