středa 29. června 2011

Sklizeň

Odjezd se blíží, já obcházím kvetoucí ráj na zemi, z kterého mi na dovolenou odjíždět fakt netřeba, a je mi do pláče. To je naposledy, dušuju se. Příští rok si místo moře střihnu nějakou tu agroturistiku, s rostlinnou výrobou, pokud možno, na dojezd od voňavého domova. (Ehm, voňavé tu jsou momentálně hlavně exteriéry; jak je venku hezky, doma moc neuklízím a po vzoru středověkých smraďochů občas někde kápnu grepový éteráček.)

Vzedme se ve mně vlna činorodosti, popadnu nůžky a provázek a sklízím. Oregáno, řepík, yzop, saturejka, měsíček, sléz, levandule, divizna, třezalka, meduňka, libeček. Stříhám, vážu, věším do altánku. Stejně mě štve, že jedeme, ale aspoň se u toho tolik nelituju.

Komentáře: 5:

Blogger Buksovi řekl...

HAni, kam jedete? Přejeme hezkou dovolenou, my jedeme v sobotu na Šumavu, pokud bude Majda bez teplot.

29. června 2011 v 17:24  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Ahoj, Kristy! Do Chorvatska, hospodařit za nás bude příbuzenstvo, doufám, že najdu své rostlinky na jejich místě. :-)

Užijte si Šumavu, najděte borůvky!

30. června 2011 v 13:46  
Anonymous Anonymní řekl...

Hanko schovej mi prosím nějaká semínka divizny, moc díky
Ajule

PS:Krásnou dovolenou, mám to podobně jak ty, zjistila jsem, že maximum jsou 4 dny, kdy chci tu naší zahradu nechat bez dozoru. A to mám zajištěné zalévání tchánovci, jsme prostě prdlé :o)))

30. června 2011 v 17:57  
Anonymous Anonymní řekl...

takovýho nadšence by naše zahrada potřebovala! :D To já se teda k móřu těším po skoro 10ti letech jak malá. Ale příští rok teda znova nejedu, to je pravda, zas tak často to nemusím a radši nějakou tu biofarmu :)
Klaris

2. července 2011 v 10:38  
Anonymous Anonymní řekl...

Mám to taky tak, přelom června, července už nikdy!! Všechno dozrává, kvete, je to hřích opustit. Takže teď dovolené plánuju až později. Ale v každém případě si tu svoji moc užijte Lenka

5. července 2011 v 11:24  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka