pondělí 19. prosince 2016

Přišel čas aneb plakati s řezníkem

Kozlíkův čas. Přišel taky pan řezník, protože savce od nutrie výš nezabijeme já ani Hospodář.

Hodina H byla stanovená na devátou. Budíček na osmou. V noci Venouš nespolupracoval, tak k tomu ráno Hospodář přihlédl, nevzbudil mě, všechno obstaral sám a nechal mě vyspat.

V neskutečných deset hodin jsem vyskočila z postele, oblékla se, popadla hruškovici a dva panáky a jala se zachraňovat rodinné PR, protože muž myslel na všechno, jen na tohle ne.

Dali jsme si po slušném panáčku na ten mord, já nalačno, a pan řezník začal povídat. Výborný vypravěč, když byl u toho, jak nemohl zastřelit stařičkou kobylu, i když to bylo třeba, tak už mi zpoza zamlžených brýlí tekly slzy jako hrachy. Scéna jak ze snu, kolem tančící kyblíky, hnědá řeznická lorna, všude masa jak u primasa, mráz a dojatí blondýna a starý muž, co mu radlici do traktoru dneska přijede pomoci nasadit syn, protože přes metrák já už nezvedám, leda v létě, ale v zimě záda trpí, pani Beranová.

Komentáře: 2:

Anonymous Anonymní řekl...

Jak znám Hospodáře, tak mu ta hruškovice nejspíš vůbec nepřišla na mysl. U nás doma máme totiž navzdory valašskému okolí a nedaleké rodinné tradici něco dost podobného. Rodiče si na alkohol nikdy nepotrpěli (táta řidič, mámě nechutal) a my děti jsme mu na chuť a smysl přišly až na studiích při kontaktu s příslušníky průměrnějších (k české alkoholové spotřebě) rodin a to ještě dost umírněně. Když se jeden z brášků ženil, přivezl jeho čerstvý tchán na hostinu všemožného alkoholu plný kufr od oktávky (pro cca 30 možných konzumentů). Mimo pár piv padla necelá jedna lahev pálenky, možná druhá byla ze zvědavosti načata. Švagrová dodnes se smíchem vzpomíná na otcův úžas, do jaké divné a nemožné familie se jeho nejstarší dcera vlastně provdala: "a to jsi věděla předem ?!?" :-D Tož na zdraví a na viděnou! Pik ;-)

19. prosince 2016 v 20:03  
Blogger Hanka Kl. řekl...

:-)))

20. prosince 2016 v 20:07  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka