Piece of cake for Bluesky
Obdržela jsem recept na strašně jednoduchý koláč:
3 hrnky hrubé mouky
1 hrnek cukru krystal
pytlík sušeného droždí
hromada jablek o proměnlivém objemu
rozinky, skořice
2/3 kostky másla
(jablka se dají nahradit tvarohem)
Smíchejte mouku, cukr a droždí a rozdělte na třetiny. První třetinu nasypte na dno pekáče, pokryjte vrstvou strouhaných jablek s rozinkami a skořicí, na to druhou třetinu, na ni jablka, na to třetí vrstvu a celé postrouhejte máslem. Pečte do křupava.
Toť verze pro sprostý lid. Privilegované rodiny s přístupem do bioobchodů na něj arci nereflektují a postupují podle receptu uvedeného níže:
3 hrnky BIO hrubé mouky
1 hrnek BIO třtinového cukru o hrubosti krystal
pytlík vinného kamene mletého
hromada BIO jablek o proměnlivém objemu
BIO rozinky, BIO skořice (pokud možno z fair-trade projektu)
2/3 kostky BIO másla
(BIO jablka se dají nahradit BIO tvarohem)
Smíchejte BIO mouku, BIO cukr a vinný kámen a rozdělte na třetiny. První třetinu nasypte na dno pekáče, pokryjte vrstvou strouhaných BIO jablek s BIO rozinkami a BIO skořicí, na to druhou třetinu, na ni jablka, na to třetí vrstvu a celé postrouhejte BIO máslem. Pečte do křupava.
Easy, piece of cake. Verze pro sprostý lid nám velice chutnala.
3 hrnky hrubé mouky
1 hrnek cukru krystal
pytlík sušeného droždí
hromada jablek o proměnlivém objemu
rozinky, skořice
2/3 kostky másla
(jablka se dají nahradit tvarohem)
Smíchejte mouku, cukr a droždí a rozdělte na třetiny. První třetinu nasypte na dno pekáče, pokryjte vrstvou strouhaných jablek s rozinkami a skořicí, na to druhou třetinu, na ni jablka, na to třetí vrstvu a celé postrouhejte máslem. Pečte do křupava.
Toť verze pro sprostý lid. Privilegované rodiny s přístupem do bioobchodů na něj arci nereflektují a postupují podle receptu uvedeného níže:
3 hrnky BIO hrubé mouky
1 hrnek BIO třtinového cukru o hrubosti krystal
pytlík vinného kamene mletého
hromada BIO jablek o proměnlivém objemu
BIO rozinky, BIO skořice (pokud možno z fair-trade projektu)
2/3 kostky BIO másla
(BIO jablka se dají nahradit BIO tvarohem)
Smíchejte BIO mouku, BIO cukr a vinný kámen a rozdělte na třetiny. První třetinu nasypte na dno pekáče, pokryjte vrstvou strouhaných BIO jablek s BIO rozinkami a BIO skořicí, na to druhou třetinu, na ni jablka, na to třetí vrstvu a celé postrouhejte BIO máslem. Pečte do křupava.
Easy, piece of cake. Verze pro sprostý lid nám velice chutnala.
Komentáře: 10:
by mě zajímalo, o kolik dráž vyjde verze pro privilegované rodiny :-) Zuzka
Ono toho většinu stejně máš doma, když tě to baví. Je fakt, že v naší lidové verzi byly bio aspoń ty jabka a rozinky, jiné nemáme.
Ten vinný kámen je poněkud přehnaný,pokud nepatříte k "béžovým"..-
sestrenka Jana
Co jsou béžoví?
Béžoví jsou asi modří od bio ne? :-D
:-D A ti, předpokládám, vědí... (Ale doma ho mám, až dodělám droždí, dojde i něj.)
Ne, ne, béžoví jsou ochránci Saccharomyces cerevisiae. Viz.-Obrana pekařské kvasinky
aneb manifest Béžových
Vladimír Vondrejs
Publikováno: Vesmír 75, 226, 1996/4
sestřenka Lucka
Mouka i cukr se u nás vyskytují ve verzi pro vrchnost, neb nám vydrží opravdu dlouho. Trouba jedna stará, plynová, odpovídá té nejspodnější spodině, neb nám vydržela opravdu dlouho. Pozorný čtenář snadno odvodí, že se u nás často nepeče.
Sakra, to "for Bluesky" a vinný kámen ve špajzu mne snad doženou k tomu, že půjdu nastrouhat jabka...
Bluesky, ta jabka jsou to nejsložitější, pak už to jde ráz na ráz!
Lucko, ty jo, taková pěkná organizace? Co mi provedou za to, že jim požírám domácího mazlíčka? :-D
Okomentovat
Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]
<< Domovská stránka