středa 8. dubna 2009

Stesti aneb nástrahy seznámení po síti

Na pískoviště dorazila spřátelená osamělá matka dvou dětí. Zářila, neb již nebyla osamělá, prostřednictvím seznamky http://www.stesti.cz/ se odosaměla a již půl ruku žije v páru. "Zaregistruj se tam, Hani, bude to legrace, zvedneš si sebevědomí!" Což o to, sebevědomí mám až na půdu, ale takhle žít v páru... zasnila jsem se.

Večer jsem na server nakoukla. Blbá seznamka, no, přece ze sebe nebudu dělat vola. Následující večer vybírám ze svého fotoarchivu obrázek, na němž (bez brýlí a v hraničním stádiu vykojené štíhlosti) půvabně a smutně civím v tom nejlichotivějším úhlu, v jakém mě kdy fotografický aparát zastihl. Dělám ze sebe vola, registruji se (22:03) a jdu spát.

Ráno nacházím osmnáct vzkazů od nápadníků rozličného věku, vzdělání i provenience. Vyřazuji vyučené. (Sorry, kluci, když já si pořád tak trochu myslím na nějakého toho outdoorového intelektuála - co by mě měl rád, Kristýno :-) ). Ze zbylých patnácti mě zaujal jediný.

Nechápu totiž, co tady dělá. Interesantní mulat s kultivovaným projevem zabývající se exotickým a výnosným oborem. Přikládá odkazy na své působení v české televizi. Se zájmem sleduji, jak v Událostech, komentářích s nadhledem rozkládá o ekonomických vazbách mezi Čínou a Afrikou. Tuším nějakou zradu, ten přece musí mít zájemkyní o společnou cestu životem přehršle.

O něco později se na pískovišti ptám otce mého druhorozeného, zdali toho pána nezná z práce. Zná, proč? Improvizuji historku ve stylu "jedna kamarádka" a dozvídám se kýžené informace. Chlapíkovo bývalý spolužák, zářivě inteligentní, převzdělaný, zábavný, naprosto za vodou, jen lehce samožer, bývalý manžel miss jedné západní země a hlavně vyhlášený milovník žen, který se svou pověstí netají, naopak mu pomáhá rozšiřovat řady krásek padajících jak zralé klasy v jeho mužnou náruč. Věk uvedený v profilu neodpovídá realitě.

Otřásám se smíchy a jdu s pravdou ven. Chlapík se taky otřásá smíchy. Erýsek se přidává, ač neví čemu, a padá z něj písek jak z oslíčka tolary. Historka nás pobavila, jen nám není jasné, podle jakého klíče ten půvabný výtečník vybíral, že klikl právě na můj profil. Vytahuji druhorozeného z kočárku, kojím, jeho otec se cpe Lučinou rovnou z papírku a celou cestu domů se pochechtáváme, jak je ten svět malý.

Komentáře: 3:

Anonymous cifka řekl...

Moc pěkné,moc pěkné.

8. dubna 2009 v 12:02  
Anonymous Bluesky řekl...

Idylka :-)

8. dubna 2009 v 20:12  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Jen tomu chlapci teď zvyšuju sledovanost profilu, protože každá návštěva čtoucí tento blog si ho chce alespoň virtuálně prohlédnout. :-D

12. dubna 2009 v 14:51  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka