čtvrtek 7. května 2009

Vychovávat neumím...

... nijak zvlášť, navíc jsem teprve v začátcích a výsledky na sebe nechávají čekat, přesto si jsem vědoma několika milníků, které mě v tomto ohledu pozitivně formovaly.

Poučka tatínka kynologa: "Nikdy nedávej jeden povel dvakrát, neuposlechne-li poprvé, zasahuj." Bludička mi v praxi na svých dětech předvedla, že poučka tatínka kynologa funguje, jen nebýt líná zvednout zadek a zasahovat. Cífka dokazuje, že pořádek se dá udržet s libovolným počtem dětí. "Koncept kontinua" mi dovoluje bez výčitek svědomí dávat Erýskovi víc svobody, než jsem kdysi mívala já. A pak samozřejmě "Respektovat a být respektován" - holy bible rodiče, který nerad bije děti. A taky si pamatuju, jak mi byly příjemné maminčiny pěstěné ruce na čele, což k tomu jistě taky patří.

Dneska na hřišti seděla maminka 3letého čerta, které se nedostalo poučky kynologa. Ve chvílích, kdy bych vyskakovala a (abych mu nemusela dát na prdel) uplatňovala na Erýska vyčtené z "Respektovat a ...", ubohá a zoufající si matka posté vydávala zpoza časopisu tentýž povel, jako by hrách na stěnu házel. Tak jsem pocítila něco jako vděčnost k výše zmíněným osobám a knihám.

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka