úterý 25. srpna 2009

Krteček je mrtev...

...ať žije prasátko Pepina!

Ocenila jsem, že Erýsek obměnil skladbu ranních pohádek (večerníčky fakt nestíháme). Ze začátku jsem se z příběhů o rodině prasátek upřímně těšila, máma s tátou se tam mají rádi, děti se chovají vcelku slušně, když si něco provedou, omluví se, a v loužích mají dovoleno skákat jen v holínkách.

Jenže pak se mi začalo něco nezdát. Kamarádka to něco popsala jako "genderově nejnevyváženější večerníček na světě." Prasátko tatínek je vcelku neschopa, chvástavý jouda a hrdopýšek a lecjaká scénka končí tím, že si prasátko maminka nebo Pepa samotná povzdychnou: "Ach, ten náš tatínek." Tatínek uzná svou chybu, hřmotně se zasměje hohoho a v dalším díle udělá zase jinou kravinu.

Navíc ten nadrzlý spratek v předškolním věku prasátko Pepina si osobuje svého otce dobírat pro jeho veliké bříško. Teda mě někdo říkat s takovou frekvencí jako ona jemu, že mám veliké bříško, že bych neměla papat tolik koláčků a raději sportovat, nedělala bych vůbec žádné hohoho, naopak, pověsila bych toho opovážlivce za (achillovu) šlachu do průvanu.

Komentáře: 8:

Anonymous Anonymní řekl...

No tatínek hlavně hodně prdí a krká.... Neříkám, že se to u nás (občas, výjimečně, jednou za rok) nestane, dvakrát třikrát je to docela vtipný, ale pak už mi to docela vadí...

Kdyby byl zájem, můžeme vypálit třeba Pošťáka Pata nebo Elmo´s World (to miluju já:-))

papu

25. srpna 2009 v 21:42  
Anonymous Anonymní řekl...

nas tatinek pepinu prave z tohoto duvodu zakazal, tez se mi to nepozdavalo, ze sikanuji tatinka za velke brisko. co ovecka shaun?
ssstana

25. srpna 2009 v 22:21  
Blogger Michaela řekl...

A nebo takový pošťák Pat. Eventuelně autíčka - taky je to naučné, hezkým způsobem. Pepinu jsme teda ještě neviděla já, my stíháme až ty pozdější pohádky..
Velchi

26. srpna 2009 v 0:58  
Anonymous Anonymní řekl...

Ano, Pepina u nás teď jede skoro nonstop (můžu svést odkládání staršího k TV na to, že jsem teď zrovna v půlce šestinedělí?), už mi taky leze krkem - hlavně z důvodů, které tu už zazněly...
Co zkusit pro změnu Kravičku Connie (Klárku)? Barvy jsou trochu psychedelické, ale jinak se k sobě všichni chovají hezky :-)

Ivča

26. srpna 2009 v 7:08  
Anonymous Anonymní řekl...

A co Pat a Mat, tam se nemluví vůbec. Ovšem ani ti nejsou u nás gendrově zcelá košer, náš kluk jim říká Pata a Mata. Podezřívám ho, že si myslí, že se jedná o dvojici nemotorných žen, jelikož chlapi takhle nešikovní být nemohou..Eliza

26. srpna 2009 v 10:00  
Anonymous Anonymní řekl...

Mě se líbí Byl jednou jeden život. Dcera to taky miluje, jen jsem si chvíli nebyla jistá, zda jsem to neuspěchala (pořád chtěla: "Přece jak se tam říznul do prstu",slovo makrofág už taky ovládá). Ovečka Shaun je dobrá, hlavně poskytuje prostor pro její komentáře :o).
Ajule

Elizo Pat a Mat je prý zkratka pro Patla a Matla.U nás je moc nepouštíme, mám obavy, že by je zkoušela napodobovat.

27. srpna 2009 v 15:45  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Já tu ovci nenašla na youtube...

27. srpna 2009 v 19:38  
Anonymous Bluesky řekl...

My už jsme velký, ale svého času jsme ujížděli na Kostičkách...
http://www.ceskatelevize.cz/eshop/294-kosticky-hrava-encyklopedie-pro-predskolni-deti-dvd.html

27. srpna 2009 v 21:49  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka