pondělí 2. listopadu 2009

O té výchově, náhodách a vesmírné objednávce

Podruhé jsem vzala do ruky knihu Respektovat a být respektován a jak už to tak v životě chodí, náhodou jsem strávila tři dny na chatě s maminkou a dcerkou, které to už umí. (Těch náhod bylo vůbec nějak víc, na hřišti to ani nevypadalo, že si doma mažeme na chleba stejnej biosajrajt od Siva.)

Zkouším také a začíná to fungovat. Je to teprve v plenkách, ale pocit komunikační kompetence (nebo spíš tušení možnosti toho pocitu) vede k tomu, že mnohem míň řvu. Taky mě ta mamka pozvala na seminář o montessori pedagogice, o které jsem tuhle náhodou četla sáhodlouhou diskuzi na BC (www.baby-cafe.cz).

Když se na jaře konaly zápisy do školek a bylo jasné, že do té naší, co máme za humny, se Erýsek nedostane ani smykem, neměla jsem vůli tak jako jiné dobré mamky obrážet školky v Butovicích či dál na západ. Vyslala jsem vesmírnou objednávku, aby v ten správný čas přišla nějaká vymazlená školka. A když ne, tak že holt mladej zůstane doma s Rudou.

Ve středu nastupujeme na dva dny v týdnu do montessori školky v Radotíně. Na devět dětí dvě učitelky. Angličtina. Relativní venkov. A vrchol všeho - máme na to sponzora.

Nedaleko je barrandovský bazén, tam budeme v době Erýskova vrcholného soustředění (na mazání chleba, omývání talířků a zapeklité montessori pomůcky) s Rudou plavat. Nejlepší možná kombinace. Děkujeme sponzorovi i Ruce, té co nás vede, jak už jsem si ji tu jednou brala do pusy.

Komentáře: 9:

Anonymous Anonymní řekl...

tak to vám přeju, taky jsem původně chtěla pro May montessori školku, ale asi budeme muset počkat... nebo se taky něco vyvrbí :) jo a o KK bych docela ráda popovídala, kdybys chtěla. Tak třeba jestli už nebude May horečkovat, vyjde ta návštěva s tou postýlkou... Sedmi

3. listopadu 2009 v 10:11  
Anonymous Anonymní řekl...

Hani, ty tvoje vesmírné objednávky jsou dokonalé, taky bych ráda podiskutovala o RR, ale bohužel osobní setkání mi nebude přáno, tak snad nějakou jinou formou, to půjde spáchat :o))
Petra

3. listopadu 2009 v 13:10  
Anonymous Tines řekl...

Teda, tak to je úžasné, moc vám to přeju, školka bude určitě luxusní a zvlášť když máte sponzora, ten je na tom možná nejdůležitější:-). Jak že se to dělá s těma vesmírnýma objednávkama? Tines

3. listopadu 2009 v 14:16  
Anonymous Anonymní řekl...

Moc vám to přeji. A sponzora obzvlášť. Knihu budu muset sehnat. Zrovna dnes jsem řvala docela dost na nepřítomného manžela, který svými vesmírnými objednávkami zařídil, že on sedí v práci na zadku a já řeším patero řemeslníků na stavbě plus děti(i na tažného koně nejde nakládat donekonečna), a bohužel to chvílemi odnesly i děti.
Nauč mě, jak objednávat jo? Taky bych tu měla takový malilinkatý seznam :o).
Ajule

3. listopadu 2009 v 16:07  
Anonymous Bluesky řekl...

Ajule,
to podstatné, co příslušné knihy rozebírají na mnoha stranách, je shrnuto např. zde:
http://vsehohojnost.sblog.cz/objednavamesi/

3. listopadu 2009 v 21:21  
Blogger Unknown řekl...

Šťastná to žena! :)

4. listopadu 2009 v 0:52  
Anonymous Anonymní řekl...

Já chci taky školku.
Hele a bude teda Erýsek doma toho 18.11. jak jsme domluvený na návštěvu? Eliza

4. listopadu 2009 v 20:56  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Sedmi, těšíme!

Petro, já bych moc ráda, ale po mailu už komunikovat absolutně nestíhám, večer padám na pusu. Ještě takhle skype...?

Bluesky, dík :-).

Ajule, zajímavé je, že už jsem si objednala leccos, ale ten chlap furt nic. Asi budu muset provést vesmírnou reklamaci.

4. listopadu 2009 v 20:59  
Anonymous Anonymní řekl...

Ahoj Hani. Absolvovala jsem jeden půlden s ukázkami Montessoriho školkové pedagogiky. A přišlo mi to bezva, tak jsem ráda, že to Erýs vyzkouší v praxi, bude mi o tom vyprávět a já to zase zahrnu do mé praxe:) Kam.

6. listopadu 2009 v 12:03  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka