úterý 21. června 2011

Mokro

Erýsek se v noci počurává. Čtyřleťákovi už plenka fakt trapně nesluší. Já v tom mám jasno, upouští v noci tu páru, co se v něm natlakuje přes den. Spousta dětí, křiku a hádek, na maminčinu lásku se vrhají další tři děti a malej člověk si ani nesmí kopnout do psa, aby si ulevil.

U dědečka je to jiné. Prarodiče ho (nekriticky) zbožňují, s nelíčenou hrůzou ve tváři vyslechnou jeho stížnosti na ty strašné nové bratry, věnují se mu 24h denně.

Dnes ráno mu sundávám plínku a vzdychám: "Erýsku, ta plínka je mokrá. Jaktože u dědy se nepočuráváš a tady jo?" (Jako bych to nevěděla, hloupě si nabíhám...)

"Protože u dědečka mě líp vychovávají!"

Čí že ústa to z něj mluvila?

Komentáře: 5:

Anonymous Anonymní řekl...

Tobík měl čtvrté narozeniny v pondělí, na spaní má plínku pořád - i po obědě.
Tak jen že v tom Erýsek není sám :-)

Těším se na svatební foto, doufám, že nějaké bude :-)

I.

22. června 2011 v 7:29  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Svatba bude do roka a do dne, tak se těš dál. :-)

22. června 2011 v 9:25  
Anonymous Anonymní řekl...

My máme doma to samé, po obědě tedy jen občas nehoda - čerstvý čtyřleťák, tak doufám, že je to normální a ne výchovou :-) Počůrává se i u prarodičů, tam si dokonce přivodil čtyřicítku, aby tam nemusel být, a to je babička zlatá, takže doma snad není nejhůř..
Vrtina

22. června 2011 v 11:37  
Blogger Papucha řekl...

Hm, zajímavý... bohužel to nemám jak zjistit, Míša spí jenom doma. Za dva měsíce se uvidí, jestli za počůrávání může hysterická matka nebo nosní mandle...

23. června 2011 v 12:15  
Anonymous Anonymní řekl...

U starších šlo odplenkování samo, ale třetí dítko si sundá slipi a samo donese plenku a spokojeně se do ní vyčůrá, a noc zatím ani neřeším prý mají do pěti let nárok, tak pak se uvidí.

23. června 2011 v 14:18  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka