sobota 3. prosince 2011

Hloupý Honza

Ruda se mnou není výchovně kompatibilní. Dělá si jen to, co chce. Moje terapeutka mě už v těhotenství opakovaně upozorňovala, abych se moc netěšila, jak si ho budu pěkně formovat k obrazu svému. Říkejme tomu indigové děti, malí individualisté, eurospratci, rodí se prostě morálně silní jedinci, co si nedají foukat. O tempora, o mores, chce se mi vzkřiknout hlasem ukřivděné matky, jíž je pravidelně upíráno potěšení z aktu donucení k úklidu kostiček.

Tempora, netempora, i v dobách minulých bývali jedinci neochotní podřídit se všeobecně panujícímu činorodému řádu a jsou o tom písemné záznamy. Namátkou:

"Byli žili kdysi tři bratři. Honza ležel na peci a ostatní přikládali ruku k dílu. Když si stěžovali, jaktože oni musí a ten nejmladší ne, máma vždycky jen mávla rukou: "A nechte bejt!" Věděla své, už dávno rezignovala a jen synkovi nahoru pravidelně podávala pekáče buchet, aby byl doma klid. Když se Honza pořádně najedl, sdostatek napřemýšlel, nameditoval a dospěl, slezl z pece a získal krásnou princeznu a polovinu království."

Dává mi to naději.

Komentáře: 2:

Anonymous Anonymní řekl...

Nooo, dobra uvaha :) ale vem si zase, ze driv byla pulka kralovstvi symbolem dostatku a bohatstvi...dneska abys pohledala zemi/ kralovstvi, ktere by za to stalo :DDDD Vybirejte dobre!! E-liska

3. prosince 2011 v 14:18  
Anonymous Anonymní řekl...

E-liska,
od smiechu padam na zadok :-)). Mas uplnu pravdu, keby mal Ruda dostat take Grecko, tak to radsej aby z pece ani nezliezal :-)).
Olga (Nooorika)

3. prosince 2011 v 23:05  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka