pondělí 5. prosince 2011

Sprostá a sobecká a maximálně spokojená sama se sebou aneb o bílé a hnědé čokoládě

Dostala jsem krabičku rafaella a s děvčaty jsme ji vyzobaly. Když se Hospodář vrátil ze šneků, nabídla jsem mu z posledních pěti. Prý ne, schová je dětem. Hrábl do krabičky a nesl je pryč. Tak to teda ne, lásko, to je můj dárek, děti mají čokošek dost, ber pro sebe nebo nech ležet.

Ráno sklízím stůl, krabička prázdná, tak přece se snědly, říkám si spokojeně. Pět minut před příchodem Mikuláše chystá Hospodář balíčky a tam v každém kromě hromady figurek po rafaellu. Tak jsem ho klidně požádala, ať je vyndá, takhle z principu, víme, jasně jsem mu řekla, že to tak nechci a měl to respektovat. Vyndal je a já si je večer u počítače dala ke kafi.

Kromě toho rodinou mává aféra, že jsem sprostá. Ano, řekla jsem mamince dvojčat, aby si adventní kalendáře strčila do prdele, když dvojčatům zakazuje z nich nabídnout mým dětem, prý ať je to ani nenapadne! Hospodáři volá bývalka, volají mu babičky, zeměkoule se kvůli jedné prdeli vychyluje a Vesmír zrychlil rozpínání.

Nějak mě tahle rodina začíná srát, ať už je ve hře čokoláda bílá nebo černá.

Komentáře: 19:

Anonymous Anonymní řekl...

Maminka dvojčat by zasloužila dostat pořádně přes onu "prdel", ovšem v jejím věku už by to asi nepomohlo. Proč by se děti nemohly o adventní kalendář podělit s jinými? (Navíc jestli samy chtějí).
Doufám, že hospodář má rozum.

Veronika (co na víkendovém deskohraní použila slovo "do prdele" (vzápětí se omluvila) a pan pořádající odvětil: "zadeček se neříká")

6. prosince 2011 v 7:58  
Anonymous Anonymní řekl...

s tým Raffaelom máš recht...
u nás Mikuláš nadelil drobotine kvantá kadečoho a mne-výslovne veľké balenie Raffaela, ktorým sa momentálne bez výčitiek svedomia futrujem a ani ma nenapadlo niekomu ponúknuť...

advenťáky sa možno do prdele už nevošli, pravdepodobne tam už zaberalo miesto pár iných vecí, s ktorými sa dvojčatá nemali deliť...

crnkapinka

6. prosince 2011 v 20:34  
Anonymous Anonymní řekl...

Nemáš to lehké, jetěžké spojit dvě rodiny, natož tři a pokud jsou z minulých vztahů děti, tak rodina ex ženy bude zasahovat napořád. Dobře to vystihla jedna sociální pracovnice, když se snažila být mediátorem v našem případě : pro děti by někdy bylo lepší kdyby jeden rodič umřel, než když má oba co se neumějí domluvit a ono se v tom plácá. Je to možná drsné, ale když vidím s čím k nám kluci na víkend od mámy jezdí: to jsou moudra. Držím palce.

7. prosince 2011 v 9:01  
Anonymous Anonymní řekl...

Hm. Hospodář nesmí a je to tak dobře. Děti nesmějí a je to tak zle. Titulek je výstižný, bohužel.

8. prosince 2011 v 23:18  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Ty se nemiluješ i se svými chybami, anonyme?

9. prosince 2011 v 11:41  
Anonymous Anonymní řekl...

Asi bych neřekl o sobě, že se miluji. Ale mám se rád :-) A se svými chybami jsem docela smířen. Ale nejsem maximálně spokojen, když zraňuji jiné. V úctě anonym.

9. prosince 2011 v 17:12  
Anonymous cifka řekl...

Ne, to je o mámě, které už léta děti sežerou všechno, co má zrovna na talíři a zrovna má náladu na to si to sníst úplně sama. Znám, znám. A co, klidně tomu říkejte sobecká, i když se rozdává věčně.

9. prosince 2011 v 23:18  
Anonymous Anonymní řekl...

Tak pokud je to takto, tak se omlouvám, asi neumím porozumět psanému textu. Měl jsem pocit, že je to o ženě, která chce dát bonbony svému muži, ale jen pod podmínkou, že je sní sám, a o téže ženě, které je nemilé, když někdo jiný dá dětem jejího muže bonbony pod podmínkou, že si je snědí sami. Ale pokud to tak není a je to o mámě, co si chce sníst sama bonbony, tak wo tym žádná...
Zdraví Anonym

9. prosince 2011 v 23:48  
Anonymous Anonymní řekl...

Anonyme, ty brďo, vždyť je to jasné: když někomu dávám dárek, tak přece nechcu, aby ho přepinknul jako dárek někomu dalšímu, ne? To bývají takovéty putovní sprchové gely, které jsou všem zúčastněným trapné....
No a tady se navíc jedná o takovou drobnost - Hanka prostě jen nabídla bonbónek, nic víc (a nic míň, mňam ;-)). Neznám ju v reálu, ale fakt nemám pocit, že by ty děcka jakkoliv šidila, to (doprdele :-)) fakt ne.
Zizi

11. prosince 2011 v 0:18  
Anonymous Anonymní řekl...

Zizi, ty brďo, ale když mně to taky připadá jasné. Nevšiml jsem si, že bych psal něco o šizení, takže to je možná problém zase tvůj/váš s porozuměním textu.
Psal jsem o zjevném dvojím metru. Buď mohu dávat dárky i s předpisem a dohledem, co s nimi (což mi není blízké, ale dovedu to pochopit), nebo mohu dávat dárky "svobodné", se kterými může obdarovaný udělat, co chce. Aplikovat na svoje dárky první pravidlo a na dárky od druhých druhé, to mne hodně zaráží.
A jasně, jde "jen" o bonbonky, mňam, ale zjevně je potřeba to sdělit světu. Občas se pak stane, že svět zareaguje (do prdele :-) ). Anonym :-)

11. prosince 2011 v 11:54  
Blogger janavalachovicova řekl...

Mne to cely prijde vtipny a i to, jak tady pan Anonym reaguje, pac ma vlastne pravdu, pac to tak cely mohlo vyznit. Ale zase chapu Hanku, protoze ja bych teda Rafaello asi ani nenabidla. Cokoladu klidne. A propo ... nerika se Hospodarovi hospodar, prave proto, ze co nabyde, s tim hospo - dari? Tak me to napadlo, ze chtel i s tim Rafaellem :) (a co by treba delal s Kubelikem, nebo Donatellem :) A sakra (doprdele) me bavi, jak je tenhle blog napsanej ...

11. prosince 2011 v 13:28  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Anonyme, ty brďo, ty jsi (doprdele už :-) určitě chytrý kluk a takhle čistě logicky má to, co píšeš, velký smysl. Ale tohle ženský blog. A subjektivní blog. Není psán příliš logicky a bude ještě mnohem hůř, teprve mě začalo bavit psát ze serdce celého. V kterém se arci nachází mnoho rozporů, a čokoládové téma je to nejmenší.

11. prosince 2011 v 18:00  
Blogger Hanka Kl. řekl...

A děvčata a chlapče, vy mě bavíte moc, choďte častěji.

11. prosince 2011 v 18:01  
Anonymous Anonymní řekl...

Hmm, tak mně fakt nepřijde, že to, co píše Anonym, má smysl. A protože na řešení problematiky čokoládových bonbonů si čas vyhradím vždy a ráda, tak bacha, následuje rozbor:

1) děcko dostane bonbony a je fajn, když ho naučíme nabídnout ostatním (nebo mu to aspoň nezakážeme). Souhlasíš? Hanka souhlasí, já souhlasím.
2) dospělý dostane bonbony a je fajn, že - jak se v mládí naučil - nabídne ostatním (kamarádkám, Hospodářovi). Souhlasíš? Opět Hanka a já souhlasíme. Takže já tu fakt nespatřuju žádný rozpor. Ale pro pořádek ještě do třetice:
3) dospělý dostane bonbony, nabídne je ostatním a jeden z nich si jich shrne na hromádku povícero s tím, že i on chce být štědrý a rozdávat... ehm... ne ze svého. Souhlasíš s tím? Hanka ne a já taky ne.
Anebo ještě jiná otázka ke 3. případu: MUSÍ podle tebe člověk nabídnout všechno všem, aj když zrovna nechce? (Moje babička říká jasné ANO, a když si nalévá burčáku, tak doprdele neošidí žádné pravnoučátko. Bohužel.)

Jo, a ještě ke slovesu "šidit": ne, o šizení kohokoliv Hankou jsi, Anonyme, nic nepsal, to až já jsem zvolila tento jemnější výraz, páč jsem nechtěla opakovat ten tvůj ("zraňovat"), který mi přišel příliš silný. Napsals:
"Ale nejsem maximálně spokojen, když zraňuji jiné."
Myslím si totiž, že Hanka nejenže nikoho tímto svým rozumným přístupem nezraňuje, ale dokonce ani nešidí. A su ráda, že jednou, celkem výjimečně, neošidila toho, koho jediného má občas tendenci šidit. Sebe. Aspoň těch pár pitomých bonbonů, že si dala. Sláva. A je z toho celá tak rozjuchaná, až o tom napíše na blog, a ještě se označí - byť v nadsázce - za sobeckou...
Jako, Hanko, je vidět, že se snažíš myslet aj na sebe, ale upřímně, moc ti to nejde...
Drž se.
Zizi

11. prosince 2011 v 21:33  
Anonymous Anonymní řekl...

Mně už asi čas vyhrazený na bonbony bohužel došel. Ale přijde mi nezdvořilé neodpovědět, takže jen dva podstatné body:
ad 3) Pochopil jsem to tak, že Hospodář si směl bonbony vzít, jen pod podmínkou, že je sní sám, nikoli že "si jich shrnul na hromádku povícero". Ale třeba blbě chápu text.
Ad šizení: snažil jsem se několikrát napsat, méně i více polopaticky, že kdyby text byl na téma "koupila jsem si/dostala bonbony a všechny jsem je sama snědla a nikomu nenabídla", tak neřeknu ani popel. Polopatičtěji to už řici neumím, takže mám pocit, že tvoje reakce je snadné vyvracení něčeho, co nikdo netvrdí. A zraňování ostatních rozhodně nespatřuji v nenabízení bonbónů.
Musím říci, že Hančina reakce je mi o dost srozumitelnější a pochopitelnější.
V úctě Anonym

12. prosince 2011 v 8:49  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Anonyme, tys to vyhmátl v tom, že já chci po ostatním spravedlnost, ale velmi často straním sekci moje děti a já proti sekci jeho děti, což teda nutně není tento případ, ale našly by se jiné.

Zuzi, tys to ovšem v případě čokoládové bonbony zanalyzovala dokonale. Přesně tak to vidím.

12. prosince 2011 v 9:20  
Anonymous Anonymní řekl...

Zdarec, díky za reakci, Anonyme i Hanko, taky samo honím čas, abych stihla odepsat, to asi všichni tady, heh.

Píšeš:
"ad 3) Pochopil jsem to tak, že Hospodář si směl bonbony vzít, jen pod podmínkou, že je sní sám, nikoli že "si jich shrnul na hromádku povícero". Ale třeba blbě chápu text."
A já dodávám: ano, pochopils správně. Hospodář si měl vzít a sníst, co hrdlo ráčí, a Hanka by byla moc ráda, kdyby to snědl klidně všechno (bo píše:
"Ráno sklízím stůl, krabička prázdná, tak přece se snědly, říkám si spokojeně.")
Co neměl dělat, bylo: shrnout na hromádku povícero (či, jak píše Hanka: "Hrábl do krabičky a nesl je pryč.") v plánu obdarovat jima další/ho - a to on právě měl v úmyslu, kapíto?
Takže, Anonyme, moje reakce není "snadné vyvracení něčeho, co nikdo netvrdí". Vyvracím právě to, co tvrdíš ty. Ale jinak s tebou souhlasím, páč snadné to fakt je. ;-)

Jo, a že je ti Hančina reakce pochopitelnější než moja, chápu naprosto - ona ti dala tak nějak ležérním mávnutím ruky za pravdu ve stylu "s logikou na mě nechoď". Já ne, já jsem tě tou logikou majzla po hlavě, páč toto, cos napsal, bylo prostě špatně:
"Hospodář nesmí a je to tak dobře. Děti nesmějí a je to tak zle."
Zizi

PS: A jinak, že Hanka ochotně souhlasí se všema, co na ní vidí chyby... z toho je podle mě spíš vidět, jak dobráckou a skromnou má povahu...

12. prosince 2011 v 14:00  
Anonymous Anonymní řekl...

@Zizi: Také díky za reakci, ale asi mi došly zdvořilé odpovědi :-)
Ale myslím, že všechny relevantní i nerelevantní argumenty byly řečeny, kdo máš oči k vidění, čti a udělej si názor sám...
Pěkné odpoledne přeje Anonym

12. prosince 2011 v 15:39  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Tak už se na tu logiku vyserte, děcka. A chacháá, Zizi, tu dobráckou povahu tu jistě ještě projevím. :-)

12. prosince 2011 v 17:18  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka