středa 14. března 2012

Rohlíky





Jára a Kája se cítí outsidery, protože spolužáci mají k svačině rohlíky a oni chleba. Naprosto je chápu. Měla jsem to taky tak. Sociální status sice samozřejmě odvisí od bílého rohlíku, takže jsem jim v podstatě nepomohla, ale inspirovalo mě to k upečení kváskových domácích rohlíčků, lehkých jak pírko, voňavých jak pekařův sen, po jejichž snědění ještě za horka skoro vůbec neprdím jako pes.

Odpoledne se chystáme k sousedce nařízkovat chutné modré víno. No ano, měla jsem to dělat v lednu. Udělám to teď, pěkně si poprosím o dobré výsledky a založím si na novém poli minivinici.

Komentáře: 10:

Anonymous Anonymní řekl...

Ruda je kus chlapa! :-)
prasadko

14. března 2012 v 13:29  
Anonymous ET řekl...

Kdyby to bylo možný, zdálo by se mi, že je Ruda na tý první fotce podobnej dvojčatům. Už jste jako rodina úplně stmelený, že se i podobou přibližujete. Hezký!

14. března 2012 v 16:57  
Anonymous Anonymní řekl...

Mě příde, že se Ruda začíná podobat Hospodářovi.
Kea

14. března 2012 v 20:26  
Anonymous Anonymní řekl...

VždyŤ to není Ruda, to je Hospodář!;) A.

15. března 2012 v 9:37  
Anonymous Anonymní řekl...

Jasně, svačiny ve škole = společenský status. Jak já neměla ráda svůj chleba s taveňákem a záviděla spolužákovi jeho čabajku a šunku (synek z řeznické rodiny). Prosím, napiš recept na ty rohlíky! Soňa Ž.

15. března 2012 v 15:16  
Blogger Arnica řekl...

Jo, hoď sem recept...

15. března 2012 v 20:09  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Do kvásku nasypete hromadu mouky a s vodou umícháte na řídké těsto, jako na lívance. Přes noc necháte na teplém místě a ráno dosypete další mouku a pár lžic oleje, vypracujete vláčné těsto, vyválíte pizzu a tu rozřežete na trojúhelníky. Od širšího konce směrem ke špičce z nich točíte rohlíky a ty necháte na teple vykynout. Šup do trouby.

Kdo nemá kvásek, dá do misky droždí s moukou a cukrem, když to vyběhne, smíchá s moukou, vodou a olejem na tvárné těsto. A tak dál.

15. března 2012 v 20:32  
Anonymous Evina K. řekl...

Svačiny :-)), já to měla naopak - rohlík sice bílý ale jen s medem či džemem od babičky. Vždycky se to vpilo dovnitř, a o desáté už to nebylo k jídlu. Za to spolužačka měla chléb s máslem, šunkou a vajíčkem. Od té doby rohlíky zrovna nemusím. :-)) I když ty tvoje vypadají báječně a "chlapík" je přímo do reklamy.

16. března 2012 v 16:49  
Blogger Arnica řekl...

To jsem ráda za ten recept! Jako různých receptů na celozrné pečivo mám dost, ale většina z nich nefunguje, tedy o výsledky se nikdo nerve... Je super, že je kváskoý. Vyzkouším.

20. března 2012 v 20:10  
Anonymous Pavlína řekl...

Ahoj, super, asi to s tím pečením chleba a rohlíků taky nakonec zkusím, kvásek je závazek, ale jednou se člověk tak jako tak chce usadit ;)
Dlouho jsem dumala, jestli je to Ruda a nejdřív taky tipovala spíš jednoho dvojčat - jen ta velikost neseděla...
Pa

22. března 2012 v 12:52  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka