čtvrtek 28. června 2012

Samý špatný

Dýně ve vysokých záhonech krásně vylezly, je v nich teplo. Ani slimáci na ně nemohli. Jenže přišlo léto a občasný déšť nezamázne deficit po čtvrtletém suchu na jaře, vysokáče velmi dobře odpařují a dýně nemají z čeho růst. Po dvou, max čtyřech lístcích nasadily na květy a já si trhám vlasy. Ty na půjčeném poli navypadají o moc líp, prostě sucho jak prase a bez zavlažování to v téhle oblasti vypadá na hlíně marně, bude to chtít hromady vlhkého organického materiálu. Poučení pro příští rok je jasné, ale mám úplně po náladě.

Hospodářovy děti zítra odjíždějí a ten poslední školní týden je hrozný, tolik si od nich potřebuju odpočinout a dochází mi zbytečky dobré vůle. Slušně jim vysvětluju situaci, že mám starosti, že na ně nechci být hnusná, a posílám je pryč. Moc na to nedbají a jestli rychle neodjedou, tak jim moje reakce na sebevědomí nepřidají.


Komentáře: 2:

Anonymous Anonymní řekl...

ad dýně..co by zahradnický antitalent nepokoušeje se o vlastní tvorbu jsem dostala jednu sazeničku hokaido. Zasadili jsme přímo na kompost. Vyrostla krásně, závlahy taky dosti (tu na Moravě pršelo poslední dobou dosti), nasadila krásné květy - a já se každý den jen chodím dívat, kolik jich je zas sežraných :( a že bude zázrak přežije-li to vůbec nějaký. Přitom slimáky nikde nevidět (nebo se dycky schovaj když já přijdu ;) ) . Podezírám i jakési mrňavé brouky, co jsem v tom květu viděla.
To si pak říkám, má-li cenu se o cokoli snažit, když nám ta příroda dává tak na frak ;)
Klaris

30. června 2012 v 12:56  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Jistě má, Klaris. :-)

Pořiď běžce, těm se neschovaj a tymůžeš chodit do diskuze Farmářky :-)

30. června 2012 v 18:24  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka