Veliká dobrota
Nelze se nepodělit. Nadrobno nakrájím několik velkých listů lichořeřišnice. Zamíchám je do plnotučného tvarohu a bohatě osolím. Namažu na chleba. Navrch plácnu lžíci čerstvě uvařených povidel (recept viz níže), lehce rozmáznu a to je celé. Božské a fenomenální.
Recept na povidla bez míchání:
7kg švestek
0,5l octa
1,5kg cukru
Smícháme s opranými vypeckovanými švestkami a necháme přes noc stát. Druhý den na velmi mírném ohni (můj litinový pekáč může vyprávět, velmi mírný byl až druhý pokus) vaříme 4 až 5 hodin bez poklice a bez míchání. Ve skleničkách zaléváme rumem.
Já je ke konci nechám trochu přichytit, zkaramelizují a jsou lepší.
Recept na povidla bez míchání:
7kg švestek
0,5l octa
1,5kg cukru
Smícháme s opranými vypeckovanými švestkami a necháme přes noc stát. Druhý den na velmi mírném ohni (můj litinový pekáč může vyprávět, velmi mírný byl až druhý pokus) vaříme 4 až 5 hodin bez poklice a bez míchání. Ve skleničkách zaléváme rumem.
Já je ke konci nechám trochu přichytit, zkaramelizují a jsou lepší.
Komentáře: 0:
Okomentovat
Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]
<< Domovská stránka