pondělí 25. května 2015

Děti a včely

Pořídila jsem si včely, abych pořád neměla jenom děti. Pak přišel Kája s tím, že chce taky úl. Je to tichý chlapec, zbytečně nemluví, pozná, kdy je lépe mě nechat být, nebylo mi to vlastně vůbec proti srsti.

Jenže včera při Velkém Rozebírání Sběrného Oddělku se někam vypařil. Zato Jára, nosil rámky obsazené včelami jako starej, bez klobouku v nakopávačkách. Klidným hlasem oznámil, že má včelu v botě a dál držel v rukou cenný biologický materiál, dokud jsem mu ji nevysypala. No a tak nějak přirozeně Hospodář teda kupuje další úl.

Na to se zhroutil Erik, že když Jára včelaří, že on teda bez oddělku taky nemůže být. Maminko, to je nefér, musíš uznat, že jsem chytrej a o včelách toho vím hned po tobě nejvíc. No, musím, no. Tady jsem to ukecala, že mu ten krajní půjčím a daruji, až když se jako chovatel osvědčí.

Hm, asi bych měla být šťastná. Jsem, mírně řečeno, rozpačitá.

Komentáře: 5:

Anonymous Anonymní řekl...

Hanko, buď ráda, že se u vás doma při Tvém vzoru množí zájemci "jenom" o chov včel. Kdybys kluky naučila pečovat o kravku či o koně, tak by vás to namnožení chovatelů přišlo určitě dráž (ve všech směrech). Mějte se krásně! Těším se na viděnou při malakodnech. Pikulík :-)

25. května 2015 v 19:24  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Děvče, ty mi nerozumíš. Kdyby mi u úlů stála za zadkem kráva, byla bych rozhodně klidnější.

26. května 2015 v 19:30  
Anonymous Anonymní řekl...

Ahá, takhle mi to opravdu nedošlo. Přeju pokojná včelstva a opatrná potomstva. Pikulík :-)

26. května 2015 v 20:04  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Stále mě nechápeš. Já prostě chci u těch včel klid! :-)

27. května 2015 v 20:59  
Blogger Lenka M. řekl...

Kdyby moje děti začali pochtívat bosoběhu, taky bych nebyla nadšená. Toleruju jako společnost jenom psa. Páč každá musíme mít nějaký ten mítajm...

12. června 2015 v 14:52  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka