tak já se taky dojmu. Dnes se Erýsek a Rudýsek chopili těžkých obouručních mečů z masivu, poctivá práce od Chlapíka, a s hurónským smíchem se šermovali. Maj bráchu, to se maj.
Hani, tady máš ten segedín, ale každý ho dělá jinak, jde jak z hovězího, tak z vepřového: 1 cibule, 2 lžíce sádla, sůl,pepř, 1 lžička drceného kmínu, 2 lžičky sladké papriky, kysané zelí, hladká mouka, zakysaná smetana (jde použít smetana na vaření) NA sádla osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, okořeníme, posypeme paprikou, podlijeme vodou a zvolna dusíme. Když je maso měkké přidáme pokrájené zelí a dusíme až bude zelí měkké, zalijeme smetanou rozmíchanou s mokou a chvilku povaříme. Snad je to srozumitelné.
Komentáře: 5:
Hani, tady máš ten segedín, ale každý ho dělá jinak, jde jak z hovězího, tak z vepřového:
1 cibule, 2 lžíce sádla, sůl,pepř, 1 lžička drceného kmínu, 2 lžičky sladké papriky, kysané zelí, hladká mouka, zakysaná smetana (jde použít smetana na vaření)
NA sádla osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, okořeníme, posypeme paprikou, podlijeme vodou a zvolna dusíme.
Když je maso měkké přidáme pokrájené zelí a dusíme až bude zelí měkké, zalijeme smetanou rozmíchanou s mokou a chvilku povaříme.
Snad je to srozumitelné.
Je, Kristy, vřelé díky. Příští týden bude. Máš to u mě. Kdy vůbec přijedete z Kralup k nám?
Hani, a kdy dorazíte vy k nám?
Nebo se sejít někde napůl (na čtvrt) cesty :-)
Ale na segedín bych přijela i za vzdálenější humna....
Výtečně, to vypadá na sraz zdravého jádra prosince...
Okomentovat
Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]
<< Domovská stránka