neděle 3. října 2010

Nádherně našlápnuto

Těšili jsme se na to celé léto. Konečně se dají sázet stromy. Hospodář vytáhl z hromady hrabanky z beřkovického parku několik desítek dubů a založil si v sadu školku pro budoucí zalesňování. To je to, kterého se za rok za dva budete moci zúčastnit coby brigádníci, tak se těšte.

Objednávám nějaké ovocné stromky a keře a zaregistrovala jsem se na biozahradě, kde čile vyměňuju naše semínka za jejich hlízy a spol. Semínka kytiček sbírá paní Trnková i za mě. Suším šípky, měsíčkové květy, sbírám ořechy a vyrábím jitrocelový sirup. První dávku děti s Hospodářem vysosli, ani nevím jak. Té kukuřice, co jsem napychala! (Od slova polní pych...)

Přestalo mě bavit plácat se v emocích ohledně nevlastních dětí a vyhledávám odbornou pomoc. Na konzultaci pojedu až do Prahy, to je veliké město, to mi tam jistě pomůžou.

Komentáře: 7:

Anonymous Anonymní řekl...

Přijeď!
Máš mail :-)

Razivia

3. října 2010 v 14:49  
Anonymous Anonymní řekl...

Já jsem se zase pnula pýchou, že jsem prvně pekla štrůdl z vlastních jablek. Jsou sice červavé a trochu kyselé (HODNĚ OBOJE), ale naše!!
Nechce se Ti dělat bezinkový likér?
Já jsem totiž lemra líná, protože jsem si zvykla, že mi ho dělala moje kamarádka Saša, ale když se k ní objednám na návštěvu v říjnu či v listopadu, bude jí hned jasné, o co mi jde...:-). Ale já si fakt na ni vzpomenu jen na podzim, když začínají černat bezinky. Jsem strašná ostuda.
Proto hledám dalšího dobrovolníka...:-).
Bára

3. října 2010 v 17:13  
Anonymous Anonymní řekl...

od sipku mam rozpichane ruce, bezinek jsem taky potkala hodne, ale nejsem si jista, tak bezinkovy sirup odkladam na pristi rok - abych nevyrobila stavu z nejakych planych bobuli. Hanko, drzim palec, aby odbornici pomohli.

V. z Brna

3. října 2010 v 18:36  
Anonymous Anonymní řekl...

Hanko, nakukuji jen občas, ale vím, že jste spojili dvě rodiny a 4 děti zhruba stejně staré. Sice už jste objednaná k odborníkovi, ale moje sestra kdysi řešila podobný problém a narazila na knihu Sourozenecké konstalace. Momentálně ji nabízí i na Mimibazaru, vydal Portál. Mám ji doma a osvětluje to spoustu věcí a je to velmi přesné. Moc doporučuju k přečtení. Z toho, co si pamatuju vím, že to ani dál nebude jednoduché. Držím Vám moc palce Lenka

3. října 2010 v 19:12  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Lenko, děkuju, přečtu si.

V. z Brna, bez si s ničím nespleteš, takovej ten kulovitej keř, co roste úplně všude a má tmavý droboučký kuličky. Když je ochutnáš za syrova, chutnaj trošku jako mejdlo. Jdi do něj. :-)

Báro, mně ho dělá mamka od Hospodáře.

Razivie, blbne mi mail, pustím si ho zítra na Hospodářově počítači. Díky.

3. října 2010 v 20:56  
Anonymous Anonymní řekl...

Mucha mierda, Hani!!! Před nedávnem jsem "znovuobjevila" tvůj blog, tak se tu kochám tvou statečností...když si žehrám na osamělý život v Bavorsku :-)

Un beso grande, Zuzka K. z fildy :-)

4. října 2010 v 13:06  
Anonymous Anonymní řekl...

Jedeš konzultovat tam, kam myslim? Stav se potom! Buchtu upeču, kafečaj uvařim a ukážu ti obří mimino a živýho kašpárka :)
Stejská se nám...
Te.ja

11. října 2010 v 10:16  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka