neděle 16. ledna 2011

E-e-english...

Inspirováni Cífkou jsme zavedli anglickou půlhodinku denně. Neoplýváme nijak úžasným přízvukem, ale nedělám si iluze, že paní učitelka zdejší ZŠ ano. Tíha zodpovědnosti za vzdělání našich dětí stejně už jednou padla na naše bedra, tak s chutí do toho.

První výstupy: Za prvé je to neskutečná prča. Děti nerozumí, dohadují se, co tatínek s dvěma kýbly vody v každé ruce asi chtěl tím "open the door" říct - tatínek neovládá sprostá slova, takže následný stav podlahy komentuje "oh sugar, that is wet!," z čehož řvu škodolibě smíchy.

Za druhé děti ovládly bezpečně první frázi. Give me a hug. Dvojčata jsou strašně mazlivá a protože hodinu by bez pochování nevydržela, byla nucena se naučit říct si.

Za třetí jsme nuceni neustále se zlepšovat. Hospodář ve výslovnosti, grandmátr mu fakt neprošla, já ve slovní zásobě: Hani, jak se řekne pipinka? A pindík? A kapustičky?

Ve třetí třídě budou mít angličtinu ve škole. Pevně doufám, že od nich paní učitelka leccos pochytí.

Komentáře: 3:

Anonymous Anonymní řekl...

Je toho spousta, tak třeba: holčičky mají FANNY a kluci mají WILLY. (Nepoužívat, pokud mají kamarádku Fanynku a nebo Vilíka!)
Kapustičky myslíš opravdu tu zeleninu - sprouts - asi ne, že?:)
Naučte se tuhle:
http://www.youtube.com/watch?v=8I9gz-5_h60&feature=related
A už budete počítat:
http://www.youtube.com/watch?v=ZhODBFQ2-bQ&feature=related
Love. Hanita

17. ledna 2011 v 10:15  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Hanita, estoy agradecida. :-)

17. ledna 2011 v 18:39  
Anonymous Anonymní řekl...

haha španělština bude koukám hned v závěsu :D
he taky si budu muset rozšířit slovní zásobu, neučím plánovitě sice nic, ale ptaj se furt na kdejakou kravinu a pak se děsně diví, že to nevím (od té doby co čuchla starší ve školce k pár anglickým slovíčkům)

Klaris

18. ledna 2011 v 16:40  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka