čtvrtek 3. března 2011

Netopejři

Hospodář si nás vzal do práce. Prolézali jsme jeskyně a sklepení Kokořínska a hledali netopejry. Tada hledali jsme letouny, kteří se dělí na netopejry a vrápence, nebo tak nějak to dětem vysvětloval, já jsem spíš na ty kytičky. Netopejra jsme našli jednoho, vrápenců 36. Celkem slabota, čekala jsem stropy ověšené stovkami jedinců, asi bych měla míň koukat na televizi.

Ale jsou to chudinky. V té strašlivé zimě tam visí za pět malinkatých prstíčků na každé nožce a tváří se, jak je ta křídla ohromně nehřejou. Fakt se divím, že to přežijou.

Taky jsme navštívili hrad Housku. Mají tam vrcholně romantickou svatební síňku, takovou hodně oproštěnou. Pověřili jsme Járu, aby nám odříkal: "A nyní si novomanželé mohou dát první manželské políbení" a zkusili jsme si to nanečisto. Fakt krásný. A ve sklepě neměli ani vrápence, ani netopýra velkého či ušatého, lautr nic.

Komentáře: 2:

Anonymous Anonymní řekl...

jé jsem si zavzpomínala, jak jsem ti netopejři málem studovala, aneb kdybych ze školy nepláchla, tak bych ti dnes možná taky dopodrobna vysvětlila rozdíl mezi vrápencem a netopýrem (dle méhou soudu je vrápenec ošklivější :D )

svatba nanečisto - dobrý :D

Klaris

4. března 2011 v 8:50  
Blogger dib řekl...

nic?? měli tam čerta, když jsme tam byla v srpnu...

9. března 2011 v 10:35  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka