pátek 27. května 2011

Slunce, děti, rakovina

Neopalujte se, nebo budete mít rakovinu!!! Neposlechla jsem a sedla jsem si s knihou na sluníčko, vcelku obnažená. Ruda spal a já se začetla.

Dnes mám na sobě to nejvolnější tričko a velmi jemně se mažu pantenolem ve spreji. Napadla mě i ta rakovina. No, to se přece děje jen těm druhým, na mě zbydou předčasné vrásky.

Můj gyndr arci našel nějaký podivný nález na čípku, prekarcinózní buňky, pravil vážným hlasem. Vzhledem k tomu, že podobný nález našly už před pár lety slovutné kapacity v Praze a nechaly mě dokojit (a otěhotnět a znovu dokojit a pak jsme se stěhováním změnila lékaře a pustila to zbaběle z hlavy), tak mě to ani zvlášť nepřekvapilo. Za půl roku mám jít znovu na testy, což nesvědčí právě o závažnosti problému, říkám si.

Červíček nicméně zahlodal a já zavolala své terapeutce, cože to ty moje buňky zase mají. (Kdo nejste zastáncem teorie, že v těle se děje jen to, co nenecháme vědomě odehrát v hlavě, dál nečtěte nebo se shovívavě usmívejte.) Terapeutka se pobaveně culila, a že prý bych si měla udělat jasno v tom, jestli to třetí dítě tedy chci nebo tak strašně nechci, jak veřejně rozhlašuju. Nebo ať to aspoň odsunu na nějaký daný termín, aby si zatím tělo dalo pohov a nebylo tak třeskutě vždy připraveno.

Takže jsem si problém posunula na vědomou úroveň a až jednou budu mít zvonící cedrový háj, vlčici a medvědici, které se mi o toho sviště postarají a přehryznou pupeční šňůru, tak se k němu vrátím. Vidím to na rok 2013.

Komentáře: 6:

Blogger Sam řekl...

Prosím, nenechávej to být ..... mám to za sebou - několikrát zákrok na čípku, skoro 15 let chození na gyndu co čtvrt rok ...... je zbytečné být na tom ještě hůř

27. května 2011 v 14:15  
Anonymous Anonymní řekl...

... přečti si knížku od Jana Hradila Mým marodům.
Yaw

27. května 2011 v 14:53  
Blogger Abia řekl...

To je zajímavé! Já bych čekala nějaký problém s ženskostí nebo tak něco. To jsem tedy zvědavá na rok 2013...

29. května 2011 v 13:42  
Anonymous Anonymní řekl...

kamarátkin otec - onkogynekológ - podobné nálezy komentoval slovami, že v týchto prípadoch je ideálne tehotnieť a rodiť, pretože porodmi sa tie nesympatické bunky obrusujú a v podstate prirodzene nahrádzajú tie doktorské zákroky...

možno ten rok 2013 treba prehodnotiť ;-)

držím palce,
crnkapinka

31. května 2011 v 20:19  
Anonymous Anonymní řekl...

a ešte : obidve (i s tou kamarátkou) sme tiež chodili po pol roku, potom po štvrťroku (asi 3 x)...potom ona otehotnela a porodila... a mne sa (asi zo solidarity) nález tiež zlepšil, takže zase normálka chodíme po roku ....

nedaj sa zdeptať -nič ti nie je ...(vraj je na tom 40 % žien podobne)
crnkapinka

31. května 2011 v 20:26  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Děkuju za reakce, ne že by mě to nějak strašně trápilo, ale tohle je potěšující. Je fakt, že od té doby, co se mi tohle téma třetěte/pátěte otevřelo, tak je to docela zajímavý.

31. května 2011 v 20:58  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka