úterý 8. listopadu 2011

Hodně, ale hodně rozčílená Háňa

Jára si minulý týden o výtvarku sedl vedle Markétky, má ji rád. Malovala panenku, tak to musel taky panenku, jasné. Neměla krk, chudera, a měla příliš velkou mašli. Paní učitelka sebrala obrázky, zadívala se na panenku, zdvihla ji do vzduchu a ironicky prohlásila: "No tak se na to děti podívejte! Je ta panenka hezká?"

Děti se nenechaly pobízet, Jára není z nejoblíbenějších: "Fůj, ta je ošklivá, blé." Paní učitelka si užila svou denní dávku zadostiučinění a pochválila Barunku, jak je její panenka narozdíl od této hezká.

Jára byl odpoledne smutný, tak jsem se dotazovala. Když jsem si to vyslechla, navalila jsem na synka takové to každý maluje pěkně, rozličné vkusy a tak a jako bonus přidala Picassa, který by to od učitelek Vv svého času taky jistě pěkně slíznul a hleďme teď ty milióny. Zakončila jsem, že se mi chování vyučující nelíbí a že to od ní nebylo pěkné.

A dnes se Jára na výtvarce sám od sebe dodatečně ohradil a řekl té píčelce, že mi to vyprávěl a co si o tom myslím. Je frajer a jsem ráda, že se nebál. Ta píčelka mu na to odpověděla, že ještě jednou si mi postěžuje a dá mu kouli.

Postěžoval si. Důvěra zavazuje, zítra si udělám výlet do školy.

PS: Paní učitelka to celé popřela, nic takového mu prý nikdy neřekla. Tak jsem z toho celá rozpačitá. Neřekla bych, že Jára je schopný si takové věci vymýšlet. No, tak se aspoň dozvěděla, že Jára má doma podporu a že by se mi něco takového velmi nelíbilo.

Komentáře: 14:

Anonymous Anonymní řekl...

Je to smutné, že taková (cenzured) učí děti :(

8. listopadu 2011 v 15:56  
Anonymous Anonymní řekl...

ahoj hani,zlaté beřkovice.monika

8. listopadu 2011 v 16:45  
Blogger KH řekl...

Tak to je hustý :(

8. listopadu 2011 v 18:46  
Blogger Markét řekl...

To nemůžu uvěřit, že to řekla...

9. listopadu 2011 v 0:09  
Anonymous Anonymní řekl...

To naozaj este taketo ucitelky existuju??? To je strasne. Fakt Ti nezavidim tie boje, co musis vybojovat. Budem na Teba zajtra mysliet!
Olga

9. listopadu 2011 v 0:28  
Anonymous Anonymní řekl...

Ahoj Hani, držím pěsti na to jednání, ale mám obavu, že taková "paní učitelka" ani nepochopí, že udělala chybu :-( Líba

9. listopadu 2011 v 8:38  
Anonymous Anonymní řekl...

Ahoj Hanko,
od víkendu na Tebe myslím, že Ti musím zavolat, ale měla jsem blbou náladu, tak jsem ji nechtěla přenášet.
Chování paní učitelky mě nepřekvapuje, neboť jsem si byla v pátek (od tud pramení má depka)stěžovat u paní ředitelky, že Davídkova paní učitelka na děti řve (ty máš pro Ti ní hlásek tenoučký jako myšička), ponižuje je, ztrapňuje a nadává. Výroky typu :"Kdybych měla měchačku, tak Tě seřežu."
Pro ty, co nevědí, Davídek chodí do 1. třídy. Samozřejmě jsem se dozvěděla, že David je nezvladatelný, hyperaktivní a doporučila mě psychologické vyšetření.Prosím Tě promiň, kdyby Davídkovo chování mělo nějaký negativní vliv na Erýse a Rudu!
Paní ředitelka mě ujistila, že je naprosto v pořádku na děti řvát, dávat 4 z výtvarné výchovy a ze čtení 5, když si zapomenou ten daný papír doma, ze kterého mají číst a pokud David chodí domu uřvaný, tak je to naše chyba!!
Je toho mnohem více.....
Jo, ještě mi paní ředitelka nabídla, jestli si nechci Davida učit doma, když jsem tak pedagogicky zdatná!!
Nejsmutnější na tom celém je, že jsem jediný!!! rodič, kt. si byl na paní učitelku stěžovat. Ostatní jsou zřejmě spokojeni......nehledě na to, že nic nenaučí a první stupeň nikdy neučila Ještě že David umí číst.
Teď Davídek chodí do jiné třídy, tak uvídíme...:-).
Haničko a Tobě to nezávidím při tolika dětech si neumím představit, kolik takových paní učitelek potkáš.........
pa Bára
PS: V pátek jsem s dědou vypila půl láhve slivovice, ale vůbec to nepomohlo. Stále se při vzpomínce na schůzku s paní ředitelkou třesu.

9. listopadu 2011 v 9:36  
Anonymous Lochnesska řekl...

K*áva. Je mi sedmadvacet a dodnes si pamatuju, jak mi ve školce (!!!) jedna píčitelka podobným způsobem strhala obrázek.

Hodně, ale hodně jsem se rozčílila spolu s Tebou (Vámi?). Tak moc, že jsem Tvůj (Váš?) blog přestala pouze šmírovat a přidala příspěvek.

Lochnesska z Baby-Café

9. listopadu 2011 v 9:44  
Anonymous Anonymní řekl...

Hani,
doufam ze to te krave pekne vytmavis.

Ja si pamatuju zazitek ze skolky, kde kazde dite muselo zpivat pisnicku a tleskalo se jenom tem co nezpivali falesne.

Je to prkotina, ale u me to podle me zapricinilo muj totalni odpor ke zpivani, ktery jsem do tedka neprekonala.

Tak radim byt na ucitelku fakt ostra, a nebat se toho hnat to i vys. Skolni odpor, skolni inspekce, ministerstvo...Verim ze se za tech 20 let zmenil nahled na skolu a ta tu neni od toho, aby deti sikanovala.

Tak se drz!

Zuzka

9. listopadu 2011 v 12:15  
Anonymous Anonymní řekl...

V šestý třídě jsem takhle dostala dvojku z ručních prací (neuměla jsem prý háčkovat a ani s tím dřevem mi to nešlo). Rodiče (táta stavař, máma střihačka - tj. živící se tvoříc rukama) si řekli, že holt budu muset studovat. Dneska mi přátelé obdivují mnou ušité kalhoty či vyrobené náušnice.

Kolegyně zase dostávala dvojky z tělocviku. Neuměla výmyk a měla z něj kouli. Podotýkám, že než šla na mateřskou tak hrála extraligově volejbal = tj. "absolutně" nesportovní typ.

Paní učitelku tedy velice "zdravím".

Veronika

9. listopadu 2011 v 12:46  
Blogger Emily řekl...

Tohle není pí-učitelka, tohle je pí-úplně něco jiného. Takhle se přece nechová dospělý člověk, hauuu.

10. listopadu 2011 v 19:35  
Anonymous Anonymní řekl...

Tak to je teda něco :-(. Stalo se mi něco podobného, vyřešila jsem si to až v dospělosti. jenže já tenkrát nebyla tak sdílná, nikomu bych o takový "ostudě" (jak jsem to tenkrát brala) neřekla...
Raz.

11. listopadu 2011 v 10:31  
Anonymous Anonymní řekl...

Ani se mi nechce věřit, že někdo takový zlý a zakomplexovaný učí děti. DObře, že jsi to řešila, kluka se zastala. A doufám, že píuč si už dá pozor na to, co dělá a říká. Podle mě by to mělo být hnáno vejš. To je normálně šikana.
Hodně sil.
rudi z BC

11. listopadu 2011 v 14:51  
Anonymous Anonymní řekl...

Já se teda taky přidám, protože se mi udělalo mdlo za malého, když jsem to četla. To je takový zločin páchaný na dětské dušičce...
Moje dcera sice chodí do 8. třídy, ale je to ještě takový citlivý ťunťa... A líčila mi, jak s nimi mluví učitel informatiky. Sprostě a škaredě jako ke kolektivu. ale pak vypouští "perly" k jednotlivcům, takže moje dcera, která se v práci na Pc opozdila za ostatními si vyslechla - Kelarová, doufám, že budeš aspoň krásná, když už nejsi inteligentní. Dva dny nemluvila o ničem jiném....
A jak jinak chodí do školy radostně, když mají informatiku, uhnala by si raději i zlomenou ruku.

18. listopadu 2011 v 12:50  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka