pondělí 5. prosince 2011

Mikulášská

Mně to, kačence hloupinké, nedošlo. Kája je poslední dva týdny jak vyměněný. U dveří si zuje boty, dá si je do botníku, pověsí si bundu, převlékne do domácích kalhot a džíny složí. Hani, potřebuješ s něčím pomoct? Vyčistím kamna, jo? Jdu nasekat třísky. Hani, jak se meje vana?

Chválím ho, říkám mu, že se s ním takhle pěkně žije, že mi vyhovuje, že nemusím pořád řvát, ale divné mi to je. Včera večer to rozebírám s Hospodářem a ten suše: "No co, bojí se čerta."

Nechci tomu věřit. Ráno v autě se ptám, jestli to dělá proto, a Kája, že jo. Jo. Večer se rozplakal, když šel táta ven nakrmit králíky, protože tam přece jsou ty čerti.

Chtělo se mi zvracet. Chudák osmiletej (!!!) kluk, ten musí mít strach.

Komentáře: 2:

Blogger weliskaz řekl...

Zdravím. Čerti na Mikuláše jsou prevíti. Našeho malého dokázali jako 4letého ve školce učitelky!!! (už skoro důchodového věku) tak vystrašit blbým a hloupým vykládáním o tom, že čert si zlobivé děti dá pytle a odnese do pekla, že u malého to byl velmi pravděpodobně spouštěč koktavosti (nebo-li začátek traumatu). Mně to došlo až po roce, kdy jsem mimo jiné stále během roku (+ další rok) řešila, že žádný čert nepřijde a neodnese si ho. Změnila jsem školku, čerti nesmí přes práh (i když tady u nás na konci světa - vesnice) jsme asi jediní. Taková jedna brambora střední velikosti v punčoše za oknem řekne vše. Klidný advent.

6. prosince 2011 v 6:05  
Anonymous Anonymní řekl...

Hani, chapu....certy domu nezveme, rikame, ze je to jen jako a ze certi nejsou, ze to jsou prevleceni lide...a brambora vykonala sve, jeste rano o tom mluvil, ze to radsi nikomu nerekne :))) ze ji nasel.
Nase skolka nastesti certy nevede, jen putovani po hvezdickach od Andelicka k Mikulasi a na konci je nejake ovoce atd..
Nechapu, co kdo na tom straseni ma, vzdyt je to iracionalni a uuuuplneeee zbytecne...ovsem jedna babicka ma jinou predstavu a chtela strasit, zatrhla jsem...HOWGH E-liska

6. prosince 2011 v 9:26  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka