čtvrtek 5. dubna 2012

Kvásek se stěhuje!

Dostal nový domeček. Z poměrně potupného kelínku od půllitrové hollandie byl dnes důstojně a s úctou přelit do keramického hrnku z dílny keramika Petra Volfa z Nového Strašecí.

Těší mě to z několika důvodů. Kvásek je starý a hrnek vypadá taky staře, to ladí. Volfa si vážím, protože je skvělý řemeslník a moc chytrý pán. Navíc i ve svém věku pořád pěkný chlap. A kdysi, když jsem plakala nad nešťastnou láskou na nádvoří hradu Křivoklát, mě obdaroval krásnou hliněnou nádobou na olej nebo jiné kapaliny, to se taky počítá. Podívejte se: http://toulavakamera.ceskatelevize.cz/article.asp?id=2724

To vám byla tenkrát láska. Milovala jsem, platonicky, houslistu, takového pařana, kterému jeho partnerka říkávala Lubánku. Nějak jí to nesedlo, na nádvoří si mě odchytla a seřvala mě na tři doby. A dobře udělala, pravím, protože mně kdyby teď nějaká kočička ze střední školy dělala do mýho Lubánka, tak by viděla, jak by to s ní ošklivě dopadlo. Umlátila bych ji rycími vidlemi a dala na hraní dětem.

Komentáře: 5:

Blogger Abia řekl...

Ano, přestěhoval se, ale k nám. Zatím má domeček v kelímku od salátu (vím, nedůstojné takové vzácnosti), ale taky se časem polepšíme. Reportáž z mého prvního pečení najdeš na blogu. Díky moc za fajn návštěvu.

6. dubna 2012 v 11:05  
Anonymous Anonymní řekl...

Ten kvásek je jak utrženej ze řetězu, jak se amišácky řekne "hrnečku dost" ?
bobek

7. dubna 2012 v 12:41  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Upeče se z něj chleba. :-)

8. dubna 2012 v 19:53  
Anonymous Anonymní řekl...

To se mi líbí, že se dětem daří! Kvásek od Dračího kamene! :)

8. dubna 2012 v 22:20  
Anonymous Anonymní řekl...

...a koukám, že cestuje i s receptem ;) Zdravím Abiu! ... tyjo, lidi, jen kdyby mi to před skoro dvěma rokama (kdy jsem s tím teď už naším kváskem a s pečením chleba z něho) takhle jednoduše předhodil, ušetřila bych svý rodině dva měsíce jedení značně rozmanitých chlebů ;) Tak domácímu pečení chleba bez velkých cavyků zdar!A.

8. dubna 2012 v 22:24  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka