neděle 5. srpna 2012

Plné dny

"Kočko, máte tam ty balíky, tak si přijďte naházet na hromadu, co budete chtít," pravil pan Slezák pod oknem, když jsem ráno stlala.

Namotivovala jsem Rudíka, že budeme stavět slaměné domečky a v džínách a na kole vyrazila. Slezákovic balíky jsou kvalita prima primissima, řádně slisované a těžké jak kráva. Po dvaceti minutách ze mě lilo a provázky mi příšerně odíraly ruce. Tak zase namotivovat Rudíka na cestu domů, převléct do montérkové velmi nehodobóžové sukně a pro rukavice.

Třetí kolo motivace zpátky na strniště se úplně nepovedlo a tak jsem zbývajících šedesát balíků z celého pole snášela na hromadu za tu vzdáleného, tu blízkého řevu. Tak nějak jsem navíc tušila, že to není úplně práce pro ženskou a že jdu drobátko přes své fyzické limity; jenže ty balíky, taková krása, nemohla jsem je tam nechat jen tak někomu pod prasata, když mám permakulturní sen na dosah zmožené ruky.

Oběd jsme ošulili, krupička, uřvaný Rudík to rád zalomil a já plstila, šila záclony, pekla koláče, sušila křížaly a těšila se na pomalou podvečerní procházku k Labi. Nakrmili jsme zvířátka a vyrazili, žádný cíl, maximálně koupačka. Podél Labe se ale ráno projeli páno z Povodí se sekačkou a k večeru to vypadalo docela dost jako seno. To potřebujeme, že. Takže otočka pro hrábě, káru, pytle a párkrát tam a zpátky a mezitím hup do Labe smýt pot. Když mě kolem osmé odchytili sousedi na grilovačku, vděčně jsem zapadla do zahradního křesla, Rudovi vrazila místo zeleninky klobásu a pro jistotu tam klepla pár panáků, abych přestala cítit bolestí vibrující nohy. Hlavně že duše byla sytá.

Komentáře: 6:

Anonymous Anonymní řekl...

ty jsi nezmar :D
Klaris

6. srpna 2012 v 7:10  
Anonymous Anonymní řekl...

A po tom všem máš ještě energii psát na blog! Obdiv!! :)
Verča

6. srpna 2012 v 8:43  
Blogger KH řekl...

Ty jsi divoch :) Takhle z čirého nadšení jsem jela vloni, bylo to krásné. Kéž ti to vydrží a plody přinese. Já letos odpočívám :) ten drajv je super, ale odpočívej dosytosti.

6. srpna 2012 v 18:08  
Anonymous ET řekl...

Todle mě tak baví číst, když jsem ještě v půl druhý v pyžamu :-D

Jo, a jedna nesouvisející otázka. Měla bys radu pro začínající nadšenkyni plstění? Co používáš jako podložku? Všude doporučovaný molitan mě děsně rozčiluje jak se furt prohejbá, nakonec jsem skončila u tlustýho polystyrenu, ale ten zas občas uvolňuje bílý pidikousíčky a pak musím z těch pidikuliček ty pidikousíčky tou pidijehličou pitvat a to mě moc neba...

7. srpna 2012 v 12:39  
Anonymous Anonymní řekl...

Zde opět musím dodat, jak sdílím Tvé nadšení.O víkendu sklidili obilí ve Vtelně za sadem.V největším vedru jsem tu pěkně nasekanou slámu fedrovala do pytlů a teď léčím spálená záda.Permakultuře ZDAR!!!Vakul

7. srpna 2012 v 19:45  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Jojo :-)

:-) Vakul :-)

ET, často obměňuju polystyren, to se pak ani nestihne pididrobit.

9. srpna 2012 v 21:10  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka