pondělí 29. října 2012

BŘEZNOVÝ KURZ!

V pátek a v neděli jsme sázeli sad. Hospodář si v nabídce odrůd pana školkaře Buřila z Horních Beřkovic zaškrtával modře, já červeně, pak jsme to sepsali, sečetli a poslali mu mail s velkorysou objednávkou. Druhý den jsem se do papírů podívala pro potěchu duše znovu a s hrůzou zjistila, že většina vybraných odrůd nemá žádoucí formát, zákrsky, no fuj ho, u mě prostě ta estetika hraje roli, i kdyby se to pak česalo sebehůř. Po konzultaci s Bobkem a jeho přednášce o podnožích jsem se zasmála představě, jak by v té naší polopoušti asi prosperovaly m-devítky a kdo by jim obrýval dokola nezaplevelené kolečko, a třepala se nervozitou při představě, jak školkaři natěšenému z velké objednávky zavolám, že to ruším.

Školkař natěšený nebyl, protože měl vrcholnou sezónu a maily nečetl už čtrnáct dní. Zato nás pozval, ať si to k němu nejdřív přijedeme prohlédnout. Očividně vděčný za klienta, který po něm nechce nějaký žlutý jabko se slupkou do zelena a hlavně mi zabalte kořeny do igelitky, abych si nezadělal auto. Naběhli jsme v plném počtu 2+5 v holínkách, rozumně promluvili, děti mu ožraly maliny, na které jsem si druhý den ještě zajela s kýblem (pozornost podniku), a vybrali jsme, co se dalo, na moravské jaderničce, staré hrušky na hruškovém semenáči a tak. Teď se na mé půlce pole snaží ujmout 30 stromků a na Hospodářově taky tak nějak.

A protože o stříhání a péči o stromky vím jen málo, začátkem března přijede pan Bořivoj Pavlata (www.borivojovyzahrady.cz ) a provede u nás KURZ. Dopoledne teorie, obídek z našich a vašich dovezených zdrojů, odpoledne praktická část v novém sadu, večer sedánek u kamen a páleného ovoce, pokud do té doby nedopijeme svatební meruňkovici nebo Bobek něco sežene. Cena v závislosti na počtu účastníků (maximální možný je 10-15 sadumilovných), každopádně ale mírná, tak aby pokryla náklady na lektora, organizaci a jídlo.

Pokud máte závazný a zavazující zájem, přihlašte se mi tady na mikrouších, mailem nebo tlfonem tak do Vánoc, ať můžeme vyladit termíny. U mě je to jasné, akce připadá na nějaký bezdětný víkend, protože se svištěma kolem sukní bych se toho moc nenaučila.

Komentáře: 9:

Anonymous cifka řekl...

hlasim se zavazne. Cifka budouci sadař

31. října 2012 v 23:07  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Jupí!

1. listopadu 2012 v 16:49  
Anonymous Anonymní řekl...

mno, zacatkem brezna teoreticky budu jednodetna (starsaky hodlam odhodit na jarnaky k babicce, ovsem bude jich tam finalne 6, takze je mozne, ze se vrati ponekud drive ;)), takze ideal.
Amaz

1. listopadu 2012 v 17:35  
Anonymous Anonymní řekl...

Jee, to zni dost zajimave, budu muset nadhodit doma. :)
Kika

1. listopadu 2012 v 18:08  
Blogger Petra Mazancová řekl...

Taky závazně.

Missorka nesadař

2. listopadu 2012 v 20:38  
Anonymous Anonymní řekl...

Zavazne :)
te.ja

8. listopadu 2012 v 13:19  
Anonymous Anonymní řekl...

Doufám, že já , příp. my též. Vakul

12. listopadu 2012 v 13:10  
Blogger KH řekl...

Nechci sad, ale pár stromků s ovocem na novou zahradu jo. Je možno?
K

16. listopadu 2012 v 13:59  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Je :-)

19. listopadu 2012 v 11:36  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka