sobota 12. ledna 2013

Smurfs

Když se k nám stěhovaly dědou vylíhlé a odchované maransky (vzešlé z nákupu vejec od chovatele, kdo mi to jen nakukal, o množství kohoutů přibyvších na náš dvorek jsem tu už psala... ), slitoval se dědeček a přihodil bonus, čtyři malinkatá kuřátka vlastního odchovu. Zapůjčil k nim i malinkatou a velmi asertivní kvočnu, která pro ně běžně rvala sousta i od husích zobáků.

Ta kuřátka mají pestrý rodokmen, maminka byla červená dominanta, tatínek kříženec araukaního táty a zdrobnělé mámy neznámého plemínka. Vemínka. Haha. Ze všech čtyř vyrostly slepičky. (Ani jeden kohout, pročež se dušuju, že jediný chovatel, od kterého letos hodlám brát drůbež, je děd.) A to slepičky tak malé, že jako jediné se dokáží prosmýknout pod plotem a hrabkají si v živém plotě a pečlivě zamulčovaných česnekových záhonech.

Jdu takhle do seníku kozám pro seno a tam leží malé pěkné vajíčko barvy vyblitého šmouly. Druhý den zase. Třetí den znovu. Navečer učinil Hospodář opatření na oplocení a maličké již nenechává přijíti k seníku. Čtvrtý den jsem v našem frekventovaném kurníku našla malé pěkné vajíčko barvy vyblitého pokakaného šmouly.


Komentáře: 3:

Anonymous Anonymní řekl...

Modrá jsem ještě neviděla, jen světlounce zelená a hleděla jsem na ně jak bacil do lékárny, myslela jsem, že vejce mají barvu podle slepic, tak leda by to byly slípky punkerky.
Prasadko

13. ledna 2013 v 19:34  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Tyhle jsou něco mezi modrou a zelenou, ale světlounce, holt jen po kohoutu dědečkovi.

13. ledna 2013 v 20:56  
Anonymous Anonymní řekl...

Vyfoť nám je :) A slepice taky. Mít slepice, to je můj sen!! :))

Verča

13. ledna 2013 v 21:59  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka