pondělí 25. února 2013

Moj milý

Každé pohlaví má své epické zdroje. Čím jsou pro ženy historky porodní, tím je pro muže vojna. (O čem se baví dosud nerodivší ženy, to už jsem pod tíhou mateřského blaha zapomněla.)

Tak jedna od Bobka, ať tu zazní alespoň echo mužského hlasu.

Neděle, vlaho, volno, Bobek stojí před kasárnami a pozoruje, jak Fero nese list. Fero je východňár, který teprve na vojně poznal výdobytky moderní civilizace typu splachovací záchod. Přichází k jednomu vojínovi a dopis mu podává. Vojín ho otevře, strašlivě se rozřehtá, Fero mu ho vztekle vyrve z ruky a jde k dalšímu. Tak pořád dokola, až došlo na Bobka.

"Ty, Bobek, vieš čítať?"

"No, něco jsem pochytil," citlivě reaguje, aby chlapce neurazil hned v úvodu.

Fero mu podává psaní: "Čítaj."

"Moj milý Sandokan..." Bobek se strašlivě rozřehtá, Fero mu ho vztekle vyrve z ruky a jde dál.


Komentáře: 5:

Anonymous Anonymní řekl...

Nerodivší ženy se povětšinou baví o tom, jak a jakého si pořídit muže, aby mohly rodit... teda aspoň v těch skupinkách, jejichž debat jsem se naposledy účastnila... Ale vím i o skupinkách, kde se řeší, co s dělat, aby se rodit nemuselo... Lidé jsou různé...

25. února 2013 v 22:39  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Jo, jasně, to si pamatuju. Nejhorší bylo, když Cífka už porodila a já ještě sháněla chlapa, tematicky jsme se míjely a já se svěřovala paní Procházkové, že se odcizujeme a co budu dělat bez nejlepší kamarádky? Inu, stačilo porodit. :-)

26. února 2013 v 10:52  
Anonymous Anonymní řekl...

jojo, se svou nej kamrádkou jsme si nerozuměly takhle 7let - to je doba co dělí moje a její první těhotenství ;) Už je to zas dobrý, vezu jí třetí pytel věcí, postýlku a podobně ;)
Klaris

27. února 2013 v 21:17  
Blogger prasadko řekl...

Já si to pamatuju poměrně dobře, bavila jsem se o práci, o tom, kam se půjde zapařit, kam a s kým na dovolenou, kam půjdeme omkrnout a nakoupit hadry, na co půjdeme do divadla a na co do kina a o chlapech.
A bylo to fajn.
Prasadko

28. února 2013 v 16:44  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Já tuším chtěla dělat díru do světa...

28. února 2013 v 22:57  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka