pátek 10. května 2013

Tavení a sluneční žár

Bobek provedl ukázku zatavování mezistěn do rámků a já se TAK těšila, až dorazí voňavý balík s voskovými pláty a já se do toho pustím sama. Ve vytouženém balíku byly mezistěny o malinký kousek delší a malinký kousek užší, než bych potřebovala. Copak to delší se ukrojilo, ale úzká mezistěna jen taktak držela v rámku, kdepak zaklapnout a jedním tahem stříkačky přilepit horkým voskem.

Vracet už se mi to nechtělo, oddálil by se tím čas, kdy žiju bez svých oddělků, takže jsem roztavila vosk, zalepila to ze všech stran a prostě to drží. Příšerně zbastlené, ale snad se včelky neurazí. Pokapanou kuchyň jsem oškrabala, vydrhla nějakým rádobyekologickým sajratem od zbytků vosku a příští týden jedéééém za Ondrou s krabicemi, abych se za pár měsíců s veselou a včelami mohla vracet domů.

Pokud někoho z vás trápí, že nevíte, co některá výše zmíněná slova znamenají, nevěšte hlavu. Bobek pro vás v Ekozahradě Pod věží chystá včelařský kurz pro začátečníky, jen musíme vyladit termíny.

Aby toho nebylo málo, solární panely nám na střechu montuje tak příjemný, fundovaný a krásný pán, že jsem se rozhodla s ním uspořádat minikurz o praktickém užití solární energie v domácnosti, kolik to žere, kolik to dává, co to stojí, jestli s tím ušetříte nebo proděláte, jak se to montuje a tak podobně, dávejte mi na ekozahradní email ekozahradapodvezi@seznam.cz vědět, koho by to zajímalo.

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka