úterý 16. srpna 2011

Anastasia

Váhám už druhý měsíc, jestli napsat nebo nenapsat. Že já taky. Že jsem to četla. Že mi to přijde příšerně napsaný, jestli to má bejt jakože literatura. Že mi to přijde neuvěřitelný, jestli to má být skutečnost. Já jsem rozumná žena s kritickým pohledem a diplomkou z teorie literatury!

Že nějaký ruský podnikatel potkal v tajze krásnou blonďatou poustevnici, která mu změnila pohled na svět, zapojila ho uskutečňování něčeho, co ho přesahuje. Že mu dala tisíc a jednu dobrých rad, které vypisuje mnoha dílech série Zvonící cedry Ruska. Klíčové slovo je rodový statek, prostor, kde se s láskou dotýkáme země pod našima nohama, hektar, z kterého se dá vcelku nezávisle žít, zažívat jiný luxus, než jaký světem vládne, aby nám ten svět nevládl.

Když Anastázie vypráví o uspokojení zahrádkářů, vidím, že je to dobré. Když vypráví o početí dítěte ne jako vedlejšího produktu potěšení, ale jako velkého tvoření dvou lidí, roztoužím se. Když mluví o křesťanech, židech, žrecích a spol, říkám si cosi o konspiračních teoriích. To je nějaká scifi nebo co?

Svět se začíná plnit lidmi, kteří to četli a přiznávají s k tomu s lehkostí. Já nikdy nebyla typ na zapojení se do jásajícího chorovodu, ale i pro mě někde tudy cesta vede. Tak si přečtěte, jestli tudy náhodou nevede i pro vás, slibuju, že se vám nebudu smát.

Tak, a konečně má mamka potvrzeno, že jsem jasný cíl pro všelijaké ty sekty. Říkala to odjakživa. :-)


Komentáře: 6:

Blogger Klarkas řekl...

Jak že se ta kniha přesně jmenuje?

17. srpna 2011 v 6:38  
Anonymous Anonymní řekl...

Nehrozí že by jsi se mohla stát obětí nějaké sekty, ty máš na to založit si vlastní !
Pokud ovšem nebudeš ztrácet čas čtením kravin :-)
bobek

17. srpna 2011 v 7:39  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Bobku, i když jsem esotericky poblázněná žena, přesto tě žeru! :-)

Klarkas, Zvonící cedry Ruska se jmenuje celá za řada, každý z dílů má jiný název, je to očíslované. Koukni na stránky Almanu, ti to dělají.

17. srpna 2011 v 13:23  
Anonymous Anonymní řekl...

Ahoj, tušila jsem to celou dobu :) ale posílám něco k zamyšlení - spíš k dnešnímu tvému blognutí...
http://www.zvedavec.org/zvirata/2011/08/4524-permakultura-nefunguje-rikaji-ekologicti-farmari.htm
Sedmi

18. srpna 2011 v 7:55  
Anonymous Anonymní řekl...

:-)
Raz.

18. srpna 2011 v 8:02  
Anonymous Anonymní řekl...

Co jinýho než rodový statek (u nás doma "roďák") by teda dávat smysl mělo? :)Začneš na něm žít a vidění lidí z města (i Tvoje bývalé městské vidění) začne být opravdu sci-fi.
Kea

18. srpna 2011 v 10:54  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka