pondělí 16. dubna 2012

Jak mě rozbolela hlava

Tam nějak sama od sebe, tedy. Ale nějak si to rozhodla protáhnout na celý víkend a dneska zrána jsem po třetím nezabírajícím prášku zmučeně prohlásila, že na to kašlu, děti rozdám a své mělnické pedagogické kolečko aj-šj-šj odvolám. Pak se ozvalo skrblivější já a zavzlykalo, achich, těch peněz, co nevydělám, vzchop se, lemro líná. Sebemilující já odvětilo, že když je mi špatně, musím odpočívat. Realistický vnitřní skrblíček se uchichtl, že jestli si myslím, že si odpočinu doma, hehe, tak to můžu zkusit.

Sebemilující já zakolísalo a rozhodlo se zavolat mé alternativní cvokařce. Zamyslela se, detekovala důvod bolesti a odčarovala ji máchnutím sluchátka. Zbyl jen pocit lehké kocoviny. Odjela jsem učit s tím, že to asi nebude hvězdné, ale nějak to přežiju.

A ono to bylo skvělé! Mluvil na mě vždy jen jeden člověk, nikdo do toho nekejhal a nedělal si do vody, i nejlínější pondělní student uměl několik slovíček a ještě platil i za minule. Spokojená, bohatá a společensky vyžitá jsem se za vyřvávání Druhé trávy vracela se staženými okýnky domů, abych se hodinu usmívala na děti.

Den jak sen.

Komentáře: 4:

Blogger alexandrakhodlova řekl...

Hanko, preju dobry den. Ja ty Vase clanky miluju! Jen mi porad vrta hlavou - kdysi jsem hltala blok horolezkyne, co bez jedne vysplhane skaly denne nemohla spat. Jste to vy?
Ta premena dokonala mi dava nedeji....
Mejte se krasne. Sasa

17. dubna 2012 v 5:57  
Anonymous cifka řekl...

Alexandro, to je zrada blogování. Já například nalézám stále stejnou Haničku jako za mlada :) akorát jí během jejího žití baví a zabavují jiné její dávno oblíbené činnosti (třeba nenáviděné pletí maminčiných záhonků).

Cífka

17. dubna 2012 v 11:57  
Anonymous Anonymní řekl...

To je zajímavý postřeh. Také jsem se přistihla při tom, že zcela dobrovolně a dokonce snad i ráda (!) dělám činnosti, které jsem v mládí prováděla zcela nedobrovolně a s odporem. Uvažuji o nějakém užitečném experimentu s vlastními potomky ... Co takhle starat se o maminku? :-). Eliza

17. dubna 2012 v 13:47  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Jsem to já a všechna má já. :-) Sašo, a co máte za naději?

Cífka má recht, zná mě.

Elizo, neriskuj. :-)

17. dubna 2012 v 20:55  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka