pátek 6. dubna 2012

Zcela nekorektní a ošklivý příspěvek

Kamkoli přijedeme, Vendulka se zamiluje do nějakého úžasného kluka. Vcelku to chápu, taky jsem zamilovávací typ, pro hispanisty enamoradiza, kam přijdu, tam si vyberu nejlepšího chlapa z nabídky a těším se z něj.

Občas k nám dochází místní chlapec Jirka. Zvláštní škola, v 11ti letech se jeho projev skládá z osmdesáti procent z citoslovcí, těch několik slov, které odšišlá navíc, komunikaci spíš ztěžují, hodnej a pracovitej. Nemá si tu s kým hrát, tak ho bereme do party, pomáhá Hospodáři, ňuňá na Rudu, pere s klukama, pohodička. Kolem večeře ho obvykle pošlu domů, a to jsem udělala i dneska. Vendy se zhroutila. Seděla v křesle a ostentativně plakala, jak je ta Hanka zlá a že chce, aby tu Jirka byl a tak podobně a už příliš dlouho na to, abych se nenaštvala.

Takže jsem jí řekla, že je Jirka fajn, ale úplně blbej, a že když už se ráda zamilovává, ať se proboha naučí si vybírat kluky, co se jí aspoň trochu rovnají (spolkla jsem jedovatou poznámku, aby nedopadla jako...). Vendulka se rozhlídla, našla pohledem tatínka a rozeřvala se nahlas.

Tatínek se podle očekávání naštval, že to jsem tedy nemusela, že Jirka je přece pracovitej a hodnej. Tak radši počkáme, až ji nějakej takovej hodnej zbouchne.

---

No, nejspíš to ale není tím, že bych si o Vendulku dělala takové starosti. Spíš mě dneska štve a tak jsem využila první příležitosti, abych si na ní smlsla. Nebo od obojího kousek. Co jsem komu udělala, že jsem macecha, panebože.

Komentáře: 4:

Anonymous Anonymní řekl...

Přidám zkušenost šedesátileté čtenářky vašeho vtipného deníčku: V sedmé třídě jsem milovala hornického učně - měl krásně podmalované oči uhelným prachem. V osmé třídě spolužáka, který k nám propadl - ladným pohybem hlavy odhazoval patku z čela a nosil kalhoty do zvonu. Postupovala jsem naším vzdělávacím systémem až k doktorátu z matematiky a k manželovi CSc. Tak nezoufejte ...

9. dubna 2012 v 16:09  
Anonymous Anonymní řekl...

Hoď to za hlavu, bude zase líp. Mě taky malá teď docela točí. Začíná z ní být pěkně arogantní fiflenka a to já to nesu ještě celkem dobře. Její vlastní otec z toho šílí úplně :-). Snad z toho vyroste...
Raz.

10. dubna 2012 v 20:31  
Anonymous Anonymní řekl...

Na šéfovou diplomatické mise by to nebylo, no :-)))))
velkej erik

10. dubna 2012 v 21:27  
Anonymous Anonymní řekl...

Jo, dělám to taky - na každé akci si vyberu muže a tajně k němu chovám obdiv. Naštěstí jsem v tomhle plaché děvče a nechávám si to (až na výjimky, co ne vždy dobře dopadly) už od dětství pro sebe. Zatím to vždycky přešlo :).
Vendulka je jediná holka a tahle "jedinečnost" bývá obvykle v rodinách výhodou. Tak držím palec ať je tatínek i Hanka maximálně fér :).

12. dubna 2012 v 6:58  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka