neděle 5. srpna 2012

Broskve

Technologii výroby marmelády jsem vcelku zvládla už vloni, něco červeného se svaří s cukrem a pektinem, naleje do sklenic a otočí vzhůru nohama. Brnkačka. Povidla byla letošní novinka a u té jsem hodlala zůstat. Hospodář ale touží po kompotech.

Na kompoty jsme měli tchyni. Jenže jak na potvoru se ovocné stromy rozplodily přesně sezonu poté, co jsem babi vykázala ze své kuchyně, když mi převěšovala ponožky na místo, kde přece schnou mnohem lépe. Hospodář touží po kompotech čím dál tím víc a broskev, ta podvraťačka, mu nahrává.

Postupně jsem telefonicky konzultovala s tchyní, slavným dědem (je potravinářský technolog, zas tolik se broskve od piva lišit nemůžou), strýčkem a maminkou. Když jsem přikládala mobil k víčku od lahve a ťukala na něj, aby konzultanti senzoricky posoudili, zda se chytlo, řval Hospodář smíchy.

Ale máme je! Dvacet lahví broskvového kompotu, další krůček k hojné soběstačnosti.


Komentáře: 3:

Anonymous Anonymní řekl...

Ke krásným a určitě i dobrým kompotům gratuluju.
A hlavně jsem si právě přečetla Příběh pro Ivanu, kde jsem vás hravě identifikovala po dvou řádcích :o)) Moc hezky napsaná a hlavně - skvělý výkon!!!!

6. srpna 2012 v 8:05  
Anonymous Anonymní řekl...

Tvé nadšení sdílím, nemít k podzimu naditou spíž,tak jsem silně nervózní.Už mám asi 20 sklenic marmelád,několik LT šťávy (bez, rybíz),okurky,lečo a na ovoce doufám dojde záhy.Jen meruňky jsem letos nějak prošvihla (a na těch ulítáváme my :-)).Vakul

7. srpna 2012 v 19:40  
Anonymous Anonymní řekl...

Závidím vám holky. My panelákovci si pipláme hrášek, rajčata a bylinky na balkoně, ovšem úrodička je tak malá, že na žádné zavařování nikdy nedojde. Zavařujeme rovnou do břicha :) (Což je taky pravda bez práce). A až se zima zeptá... budeme muset do krámu.

veronika

8. srpna 2012 v 6:50  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka