pondělí 20. srpna 2012

Osít

Je třeba osít můj hektar nějakou směsí, aby se měla zvířata kde pást. Je vedro, tak sedám k internetu a zjišťuji, že zatímco za osivo pro suchou pastvinu od šlechtitelské stanice (www.dlf.cz), kde se prokousávám výrazy diploidní, triploidní a jánevímjaký a kde mají na telefonu ochotného pana inženýra, mě vyjde na půl hektaru (25kg) něco pod dva tisíce korun; tak na mnou milovaných, zbožňovaných a překrásných www.plantanaturalis.cz mě jeden kilogram pestrého osiva, jehož názvům rozumím, vyjde na 990Kč. Ani to nenásobím dvaceti pěti, nemá to cenu.

Pak se tu taky z elektrárenského komína čím dál tí častěji černě kouří, prý když mají výpadek, musí zatopit 1,5 tunou mazutu a to musí filtry ven, protože by se hned ucpaly. Tak jsem se podívala na www.eps.cz, taky pěkné stránky a na telefonu taky moc ochotná slečna.

A do třetice všeho různého, co se tak u nás děje, se mi vysypal katalyzátor, ložisko a ještě něco. Taky jsem urazila Hospodářovi zrcátko, takže jsem o desítku lehčí a o hluboký cit vděku k osobě našeho automechanika bohatší.

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka