neděle 9. září 2012

13.10. - 33!

V říjnu mi bude třiatřicet. Krása nesmírná, přijde mi to jako velice mladé a nezkušené číslo. Je potřeba to oslavit, a co by to bylo za oslavu, kdyby to nebyla brigáda, modří (zelení?) z loňska už vědí.

Tématem letošní narozeninové brigády je výsadba živého plotu. Bude se konat v sobotu 13.10.od 13h na mém novém poli, v Labi se budou chladit lahváče, na poli žhavit gril a ohýnek, pravděpodobně dorazí i osvědčená mnohočlenná pařící svatební kapela Hradní Duo.

Kdysi jsem byla na bramborovo-kukuřično-dýňové brigádě jedné komunity a tam mi Hynek vysvětlil, že komunitní práce je taková poklidná záležitost, nikdo se nestrhne, všichni se zabaví a nakonec se všechno udělá. Tak nějak bych si to představovala.

Co můžete udělat pro blaho oslavenkyně? Nevozte moc dárků. Vůbec nejlepší bude, když po cestě vyryjete (ano, vezměte si rýč) nějaký ten divoký keřík - hloh, černý bez, šípek, kalinu, krušinu, svídu, trnku a tak podobně. Komu se rozrůstají na pozemku nevítány, vypleje si a ještě poslouží dobré věci. Kdo do mě chce jó investovat, nechť zakoupí sazenici růže svraskalé, šeříku, pustorylu či komule, kdo jedete z východu, vezměte to přes Školky Opolany, mají je po dvacce. A kdo neví kam s penězi, pak je to jasné, ovocný stromek se vždycky hodí.

Dětem vezměte kola, koloběžky a odrážedla, pole sousedí s cyklostezkou.

Tak se na vás, milí přátelé, těším.

PS: A těší se i Hospodář, i když mručí, ale narozdíl ode mě nezapomněl, že dnes máme výročí. Už jsme sobě si oficiálni čtvrt roku!

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka