neděle 26. srpna 2012

No to už je vrchol...

... léta. Sklízíme cukety, patizony, oříšky, rajčata, fazole na jídlo i sémě, zelené fazolky, brambory, druhé kolo malin, hrozny, yzop, petrželku, jablka, hlívu a tak. Musím vygooglit nějaký recept na chutney, rajčata se nějak zbláznila. Husy pokakaly výběh, Hospodář to shrábnul a vyvstala potřeba vymyslet, kde se co bude příští rok pěstovat, aby se hnojivo vrhlo na ty správné záhony. Tetelím se, protože tu a tam padne hláška typu "tohle už tu nebude, to dáme na pole" a to znamená, že se mi to nezdá, že to pole tu je a nezmizí.

Potkala jsem košíkáře, slovo dalo slovo a tak k plánům na vinici a chřestovnu přibyl prutník. Bude třeba ho něčím obehnat, aby nepřišli srnci a neokousali nám vrbičky... A v takových a podobných sladkých starostech mi dnes utekl den.

Komentáře: 6:

Anonymous Anonymní řekl...

Všechno jsem to tady přečetla a hrozně se mi to líbilo. Nedočkavě čekám na pokračování. Jsem teď v blbé fázi života, ale vy mi zlepšujete hodně náladu. Zdar celé vaší rodince.

30. srpna 2012 v 17:21  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Díky, osobo :-). Máš nějakou indentitu, alespoň fiktivní...?

31. srpna 2012 v 20:52  
Anonymous Marcela řekl...

Jmenuji se Marcela z Třeboně. Je mi skoro 50, chlap mě opustil kvůli mladší kolegyni - no, nemohl mít trochu víc fantazie? - a já teď trávím ochromeně spoustu času u noťasu - mj. také četbou o silných ženách, co úspěšně zvládly dost těžké období svého života - říkám si, tak se taky vzepři a přestaň hubnout a smutnit...
Přečetla jsem tu asi za 3 večery všechno od A po Z - pobavila jsem se moc.

1. září 2012 v 10:55  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Tak troška toho hubnutí by se mi hodila... :-)

Mrkni na stránky Šárky Vejmolové, má kurzy, z kterých lezou silné ženy.

Držím palce. Jednou to udělá cvak a zase tě to začne bavit, řekla bych.

1. září 2012 v 21:29  
Blogger ifetka řekl...

Haničko a neuvažuješ o prodeji části těch vašich dobrot? Mám doma skoro 3měsíčního prcka a začínám propadat panice, čím že ho budu až do příštího léta krmit.. Iveta (co asi před sto lety chodila se Stodem :)

10. září 2012 v 13:47  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Iveto, ahoj! Jasně, příští rok budou hokkaida a česnek, v sezoně si můžeš dojet pro zelené fazolky, ale co se ostatního týče, tak to pohodlně zvládáme sníst v rámci rodiny a návštěv. Ale nezoufej, budeme se raketově rozvíjet!

11. září 2012 v 9:57  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka