neděle 10. března 2013

Kapky

Taky jsme to zkusili, jako kolegové od Dračího kamene. Navrtali jsme pět javorů za teplovodem, zarazili kohouty, pověsili lahve a na pár dní pozapomněli. Pak přijely kamarádky z Prahy a v rámci exkurze po krásách Polabí jsem je zavedla i k teplovodu, kde jsem efektně sklidila dva litry mízy. Měla jsem obrovskou radost a taky dost machrovala, jako bychom sklízeli ročně tři galony. Doma jsme u skvělého koláče odpařily a získaly 2.5 deci luxusního javorového sirupu.

Ochladilo se a skoro nekape. Další necelý litr jsme vypili s dětmi jen tak. Taky báječný.

Napadlo mě, jestli to má smysl. Kvůli pár litrům šťávy a pár deci sirupu. Rozhodně by se bez toho dalo žít. Ale proč, že jo.

Komentáře: 2:

Anonymous Anonymní řekl...

Co za druh javoru je to?
Kea

11. března 2013 v 18:07  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Hospodář tvrdí, že mléč.

11. března 2013 v 21:10  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka