pondělí 13. května 2013

Bez klobouku kos!

Je to pořád stejné. Každý rok mám z kosení veliký respekt, tráva není dost vysoká a nebe dost modré a ještě jsem neodnesla kosu naklepat dědovi Trnkovi a dvacet tisíc výmluv, proč chodit pořád se srpem.

Dneska Rudík milosrdně usnul po obědě a došlo na ni, na kosu moji zlatou rakouskou, co jsem ji vloni strhla o nějaké habaždí. Děda Trnka mi ji svařil a dneska kosila zase jako nová, kus zahrady se naležato suší na sluníčku a byl by větší, kdyby tam nějaký jouda nezapomněl lešenářskou trubku, ta nezarostla travou a já o ni nezavadila v půlce švihnutí. Prasklo to hned za tím svařeným místem. Děda svařuje podruhé, zavařuje do ni hřebík stovku a já objednávám novou na www.kosimesnadno.cz, abych stihla nadělat aspoň nějaké seno, než se s Rudou zašijeme na tu Bulovku. Kdo rád kosí, suší, hrabe a dává do kopek, seberte se a kdykoli přijeďte, je vás tu třeba jak příslovečné soli.

A bez klobouku proto, že pihy jsou roztomilé!

Komentáře: 6:

Blogger petka řekl...

Do příští sezony si pořídím pořádnou kosu a máš mě pod věží! Nekosila jsem třicet let a ani tehdy jsem tomu moc nedala :-) Prej se to nezapomíná, no, budu vidět...

13. května 2013 v 16:51  
Blogger Ylva řekl...

Ty jedeš teda:) Já kosila loni, ale k naklepávání už jsem se nedostala a tak když se kosa ztupila, bylo po srandě... Škoda asi, no.

13. května 2013 v 20:19  
Anonymous Anonymní řekl...

...kdykoli přijeďte...

Jeďte jen když bude rosa, jinak je kosení vopruz a nejednoho intelektuála zahnalo zpět do kavárny.

Hanka: tu zku ééé starou nevyhazuj, poslouží k nácviku naklepávání.

bobek

13. května 2013 v 20:45  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Tu zku ééé starou děda svařil a normálně kosí, ale novou už jsem objednala, budme mít tedy dvě - a Petka může přijet!!! :-)

Bobku, dnes jsem kosila v půl šesté odpoledně a šlo mi to báječně, na rose trvaj jenom intelektuálové, protože někde četli, že u toho musí být...

13. května 2013 v 21:01  
Blogger Hanka Kl. řekl...

Tento komentář byl odstraněn autorem.

13. května 2013 v 21:01  
Blogger Helena Šilhánková řekl...

Jé, já kosívávávála tak ráda, ač nebyla jsem mistrem. A technicky založenou maminkou jsem viditelně byla vychována k intelektualismus. Nešlo to však dohromady s láskou k rannímu dospávání, pročež kosila jsem taky většinou bez rosy.... Dost bylo dojímání; zkusím to promyslet a přijet, třeba i na to hrabání.

14. května 2013 v 17:37  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka